Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fackprotest mot SVT

Publicerad: 17 november 2008, 07:58

Halverat anslag för 24 Direkt.
Det upprör kommunaltjänstemannafacket SKTF som skrivit ett protestbrev till SVT och kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.


Erik Fichtelius på 24 Direkt har tidigare protesterat mot SVT:s beslut att halvera programmets resurser.

Nu får han stöd av SKTF som i ett protestbrev till SVT och kulturministern skriver att man haft stor glädje av 24 Direkt, som under senare år sänt debatter och seminarier som SKTF arrangerar.

”Våra fördjupande seminarier skulle inte ha fått plats i SVT:s ordinarie nyhetsrapportering och debattprogram, om inte 24 Direkt funnits”, skriver SKTF och fortsätter:

”Vi ser 24 Direkts sändningar som en viktig del av demokratin och i att föra ut den idédebatt och diskussion som förs på basplanet och inte bara i riksdagen. Vi beklagar verkligen förändringen och vill gärna ha redovisat på vilka grunder som beslutet tagits. Om det är så att speglingen av debatter i Sveriges Riksdag kommer att dominera 24 Direkts sändningar så är det stor risk att övriga samhällsaktörer och samhällsdebatter utanför Sveriges Riksdag kommer att bli lidande".

.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.