Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Facktidningens storscoop

Publicerad: 13 januari 2011, 09:29

Wanja Lundby-Wedins avgång blev gårdagens stora nyhet. Men det var ingen ingen av drakarna som låg bakom avslöjandet. Det var facktidskriften Lag & Avtal.


Ämnen i artikeln:

Wanja Lundby-Wedin

Skärmdump från Lag&Avtals sajt idag.

Det var chefredaktören Lennart Kriisas intervju med LO-bossen Wanja Lundby-Wedin som ledde fram till den stora nyheten. Nästa år kommer hon att lämna sin post som ordförande i den fackliga organisationen.

– I andra intervjuer har hennes svar om hon tänker avgå varit luddiga. Under min intervju var svaret tydligt, hon vill inte fortsätta som ordförande efter kongressen, säger han.

Lennart Kriisa berättar att en av tankarna bakom intervjun var att få ett svar om när Wanja Lundby-Wedin tänkte avgå. När han väl fick beskedet lade tidningen ut en kortad version av den långa intervjun på sajten och kontaktade TT.

– De (LO reds.anm) blev lite överraskade över att en intervju med en liten tidning fick så stor uppmärksamhet. De blev helt nerringda när nyheten kom ut, säger han.

Lag&Avtal fick credd av de stora medierna under dagen, men i många fall försvann denna när de hade fått sina egna intervjuer med LO-basen. Lennart Kriisa tycker att fenomenet är ”intressant” men anser ändå att tidningen fick den uppmärksamhet den förtjänade.

– Jag tycker att man ska vara generös med credd, och i det här fallet känner jag mig ändå nöjd, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Wanja Lundby-Wedin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.