onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Falangstrid skakar Realtid – Erfors lämnar som chefredaktör

Publicerad: 23 mars 2017, 08:49

Christen Ager-Hanssen och Staffan Erfors

Affärssajten Realtid ska enligt uppgift vara drabbade av en falangstrid mellan den ursprungliga ägarna och minoritetsägaren Custos. Custos vd Christen Ager-Hanssen bekräftar att Staffan Erfors lämnar som Realtids chefredaktör och är en av kandidaterna kring att ta över Metro.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har i veckan fått uppgift på att det pågår en infekterad strid i Realtid. Custos köpte in sig i mediebolaget innan jul med en minoritetspost på 23,6 procent. Chefredaktören Staffan Erfors som togs in i oktober, ska ha fått sparken av Jonas Wiwen-Nilsson sedan han tagit ställning för den nya minoritetsägaren. Resumé har i veckan pratat med Custos vd Christen Ager Hanssen som inte velat kommentera uppgifterna med hänvisning till att han inte lägger sig i den operativa verksamheten. Vi har även sökt Jonas Wiwen-Nilsson utan resultat.

I en intervju med Beaconomist är Custos vd Christen Ager-Hanssen starkt kritisk till Jonas Wiwen-Nilssons ledarskap. Han bekräftar att Staffan Erfors den 30 mars kommer att övergå till att arbeta som konsult för Custos och är som Resumé berättade tidigare i veckan en av kandidaterna till att bli ny chefredaktör på Metro.


Han riktar hård kritik mot Jonas Wiwen-Nilssons styrning:

– Realtid är en finansiell investering och vi tittar på om vi ska köpa mer, men jag vill först se att Jonas klarar att leverera och göra ett gott jobb. Han har ju inte klarat av att driva det så bra tidigare.

Han är tydlig med den kravbild han har på Realtids vd:

– Först och främst att han ska börja leverera svarta siffror. Sedan får vi se om vi tycker att det är lämpligt att öka vår andel.

Christen Ager-Hanssen säger också Custos har satt in sin andel av emissionen, 1,2 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev