lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Familj investerar miljoner i Breakit – startar daglig podd

Publicerad: 20 juni 2018, 06:20

Foto: Pressbild

Familjen Wilkne skriver in sig i Breakits aktiebok och investerar flera miljoner i bolaget. I samband med att de finansiella musklerna växer satsar ekonomisajten på en daglig ekonomipodd.

Ämnen i artikeln:

Stefan LundellBreakitPodcast

AH

Alex Hartelius


Totalt investeras åtta miljoner från flera nya ägare, där bland annat familjen Wilkne utmärker sig. Investeringen skapar en finansiell trygghet för Breakit och möjliggör en expandering av ekonomisajten. Thord Wilkne var med och grundade IT-bolaget WM-data som köptes upp av brittiska Logica i slutet av 2006 och plockade hem 760 miljoner kronor på affären.

– Vi i teamet kommer fortsätta att driva bolaget, men familjen Wilkne är en kvalitetsstämpel. De har varit en aktiv startup-investerare och har en 12-13 bolag i portföljen. Det känns väldigt bra med den kompetensen som finansiär, säger Stefan Lundell, medgrundare och innehållschef på Breakit, till Resumé.

I september lanseras en daglig ekonomipodd som hämtat inspiration från New York Times dagliga podd "The Daily". Ambitionen är att inom loppet på några månader nå ut till 10 000 lyssnare i veckan.

– Ambitionen är att den ska bli den mest relevanta podden inom närlingslivssegmentet. Det finns en tydlig lucka där. De som är stora idag är lite "glada amatörer" som är aktiva traders på marknaden. De har i och för sig gett ett annat perspektiv på näringslivsjournalistiken, men de är inte renodlade journalister. Adelsmärket för oss är journalistik, och det ska genomsyra podden.

Nu lägger redaktionen en del av resurserna på att rekrytera en näringslivsjournalist som programledare och producent för podden. Enligt Stefan Lundell är rekryteringen redan klar, men han vill inte gå ut med namn.

– Hon är en riktig drömvärvning som får presentera sig själv när det är dags, säger han.

Den senaste nyemissionen visar att värderingen av hela Breakit ligger på 50 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev