lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Familjen Hörling blir ny delägare i Stampen

Publicerad: 14 maj 2012, 07:59

Hörling-ägda Lidköpingspress blir ny delägare i Stampen genom att köpa 14 procent av aktierna. Säljare är familjen Sven Nordgrén. Familjen Hörling har en lång publicistisk tradition och äger bland annat Nya Lidköpings-Tidningen, NLT, via familjebolaget Lidköpingspress.

Ämnen i artikeln:

Stampen

KB

Karl-Johan Byttner


Tidningsfamiljerna Hörling och Hjörne har samarbetat sedan lång tid  tillbaka. Relationen mellan de båda familjerna fördjupades i mitten av  1990-talet i och med NLT-tryckningen flyttades till Göteborg.

Lennart Hörling är också ordförande i Stampens styrelse sedan år 2009:
–  Jag gläds åt att få fördjupa samarbetet med Lennart Hörling och hans  familj. Vi ser på medietuvecklingen och publicistiken på samma sätt,  säger Stampen-gruppens huvudägare Peter Hjörne i en kommentar.

De  båda partnerna har nu ingått ett 25-årigt aktieägaravtal, vilket enligt  Peter Hjörne borgar för ett: "fortsatt gott och långsiktigt samarbete  mellan Lidköpingspress och Stampen-gruppen".

Lidköpingspress har  drivit igenom stora förändringar av svensk landsortspress med hjälp av  just Stampen.

Ett sådant exempel är de gemensamägda bolagen Mediebolaget  Västkusten och Morgonpress Invest.

Lidköpingspress säljer sina  innehav i Morgonpress Invest och Mediabolaget Västkusten till Stampen i  samband med att man får en 14-procentig ägarandel i Stampen.

Lidköpingspress  kvarstår dock som ägare i tryckerikoncernen V-TAB:
– Som delägare i  Stampen ser jag och mina två barn, Annika och Anders Hörling, fram emot  ett fördjupat gemensamt arbete i Stampen och inom Stampen-gruppen, säger  Lennart Hörling i en kommentar.

Familjen Nordgrén har varit på Stampen-bolagen sedan det bildades år 1988.

Familjen var också delägare i Göteborgs-Postens nya AB då Harry Hjörne tog över tidningen år 1926.

Sven Nordgrén ser ljust på Stampens framtida utveckling med familjen Hjörling som ny delägare:
–  Vi är glada över att det är just Lennart Hörling som tar över vår  stafettpinne i Stampen. Han kan medier och tidningar och kommer därmed  att bidra positivt till de affärer som nu genomförs, säger han i en  kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev