Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

FamiljenPangea kammar hem prestigefullt pris

Publicerad: 21 augusti 2018, 06:45

Matilda Gysing, designer, Kristian Rune, designer, Britta Risholm, operativ projektledare, Kent Nyberg, design director, Anna Kagervall, kundansvarig och Lotta Engvall, designer.

Foto: Pressbild

FamiljenPangea fick ta emot priset "Best of the Best" för sitt arbete med SL:s varumärke, visuell identitet och skyltdesign.


Ämnen i artikeln:

FamiljenPangea

I den internationella tävlingen Red Dot Design fick FamiljenPangea ta emot priset "Best of the Best" i kategorin Communication Design, för sitt arbete med SL:s varumärke, visuell identitet och skyltdesign.

– Vi är som allra bäst när vi får ta ett helhetsgrepp och jobba hela vägen från det konceptuella till de faktiska uttagen – precis så jobbar vi med SL. Att dessutom få vinna med ett varumärke som ligger så rätt i tiden är extra kul. Vi behöver jobba på många fronter för att göra resandet i Stockholm både mer miljövänligt och smidig, säger Sofia Björkman, vd på FamiljenPangea, i en kommentar och fortsätter:

– Att hitta ett system som underlättar för både den som pendlar varje dag och för den som besöker Stockholm för första gången är naturligtvis en stor utmaning. Dessutom ska det se riktigt bra ut. Vi är otroligt stolta över att rankas bland de bästa inom Communication Design och att vara nominerade till the Red Dot Grand Prix.

Den prisade designen för SL syns på stationerna Odenplan, Liljeholmen och T-Centralen och kommer under kommande år att bli en del av hela kollektivtrafiken.

Priset delas ut den 26 oktober i Berlin och då avslöjas också vilka bidrag som tar hem det åtråvärda Grand Prix-priset.

Bland totalt 8 610 inlämnade bidrag från 45 olika länder var det 58 bidrag som tilldelades priset "Best of the Best".

Resumé har tidigare skrivit om den svenska designbyrån North Kingdom, som vann en Red Dot Award för sitt arbete med appversionen av den klassiska MiniMoog-synthen.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

FamiljenPangea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News