Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Fantastiskt och stort på alla sätt”

Publicerad: 12 juni 2013, 08:56

Per Blankens.

Resumé har tidigare skrivit om medieparet Per och Cecilia Blankens flytt till Los Angeles. Per Blankens har värvats av Fremantle och nu står det klart att han får drömjobbet som executive producer för American Idol.


Ämnen i artikeln:

Per BlankensAmerican Idol

Resumé fick tidigt i våras ett tips om Per Blankens toppjobb för American Idol. Då dementerade han uppgifterna – men nu är det klart att han verkligen blir exekutiv producent för Fremantles jätteformat.

– Idol är ett världsomfattande fenomen och jag är hedrad över att få  vara en del i det mest populära versionen av Idol, säger Per Blankens till amerikanska World Screen.

– Jag är förstås gränslöst stolt. Jag vill tro att det är så – good things  come to good people, och Per är liksom bara gjord så; en bussig typ som  dessutom råkar vara utrustad med en otrolig talang, skriver hans fru Cecilia Blankens i sin blogg.

De har firat Per Blankens nya jobb:

– För det här fantastiskt och stort på alla sätt.

När Resumé pratade med Per Blankens för en månad sedan konstaterade han att det är stort att få jobba med bas i LA.

– Det känns jättekul. Jag har varit här en sväng tidigare och LA är en  fantastisk tv-stad och det är en dröm att få jobba här, säger Per  Blankens

Per Blankens blev  vd för Friday TV för ett år sedan och slutade i våras. Han har  producerat en rad stora tv-satsningar, bland annat komediserien c/o  Segemyhr, Sen kväll med Luuk, Melodifestivalen 2006 och 2007 samt fem  säsonger av Idol. För det har han vunnit både Kristaller och  Aftonbladets TV-pris.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per BlankensAmerican Idol

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.