Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Får drömjobb efter delningssuccén

Publicerad: 23 juni 2014, 09:02

Bilan Osman blir krönikör efter delningssuccén.

Foto: Skärmdump Expressen.se

Hennes debattartikel i Expressen i mars fick 13 000 delningar. Nu har journaliststudenten Bilan Osman fått jobb på kvällstidningen, som sommarkrönikör.


Ämnen i artikeln:

Expressen

Bilan Osmans debattartikel i Expressen, med rubriken ”För oss är hat en del av vardagen” fick 13 000 delningar när den publicerades i mars.

”Jag är trött. Trött på att jag år 2014 skriver den här texten. Trött på att bevittna marginaliseringen av svarta svenskar. Och trött på en värld som aldrig lär sig av historien. Jag är trött - men jag lever på hoppet. Hoppet om att det här är sista generationen som tvingas ta upp kampen mot afrofobi”, skrev Bilan Osman i artikeln.

Nu har hon fått sommarjobb på Expressen där hon i dag presenteras som en av kvällstidningens sju sommarkrönikörer – en skara som i övrigt består av väletablerade namn som kulturchefen Karin Olsson, reportern Diamant Salihu, kolumnisterna Marcus Birro, Mats Olsson, Frida Boisen samt Leif GW Persson.

– Vi fortsätter att rekrytera offensivt. Vi värvar talanger som redan nu levererar på egen hand, säger Magnus Alselind, redaktionschef på Expressen, till Resumé.

Bilan Osman har pluggat journalistik i Linköping och får nu alltså en drömchans med stor byline i Expressen under sommaren.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Expressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.