Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Får en omsättning på 1,2 miljarder

Publicerad: 29 augusti 2014, 08:42

Per Kjellander, vd Egmont Publishing.

ICA-gruppen har äntligen lyckats sälja Forma. Med förvärvet når Egmont Publishing en omsättning på nära 1,2 miljarder kronor. – Vi har fler andra spännande spår på gång, säger Egmonts vd Per Kjellander.


Ämnen i artikeln:

Egmont PublishingPer KjellanderIca

Det har skett budgivningar på Forma i olika omgångar. Senast i våras lade Bonnier ett bud men backade sedan av.

Forma har har pensionsskulder på nära 100 miljoner kronor, men Egmont-vd:n Per Kjellander vill inte berätta hur affären är konstruerad. Forma gick med vinst i fjol – 16 miljoner kronor – men har tidigare gått back, och bolaget omsätter runt 200 miljoner kronor.

Varför Egmont ville ha Forma står dock klart.

– Man kan säga att vi är nummer ett inom barn- och ungdomssegmentet och nummer ett inom specialintressen och män. Köpet av Forma stärker oss inom familje- och kvinnosegmentet, det är det som har varit det strategiskt intressanta, säger Per Kjellander.

Hus & Hem och Icakuriren är nyckeltitlarna som också har digra prenumerationsregister som hela koncernen får användning av.

Med Forma kommer Egmont att ha knappt 400 medarbetare. Samtliga från Forma går dock inte över eftersom B2B-titlarna Market och Icanyheter köps av ICA-handlarnas förbund.

Per Kjellander har fullt upp på jobbet. Nyligen genomfördes en stor omorganisation när Egmont Tidskrifter och Egmont Kids Media slogs ihop till Egmont Publishing, med en del nedskärningar som följd.

Men Kjellander slår sig inte till ro i och med köpet av Forma.

Enligt honom finns det intressanta förvärv på lut för Egmont som förra året startade ett content marketing-bolag också satsar på e-handel.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.