Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Får pengar av chefen för att köpa nya kläder

Publicerad: 20 januari 2014, 12:26

Robert Laul i typisk utstyrsel.

Foto: Aftonbladet.

Aftonbladets ständigt "nedklädde" fotbollsreporter Robert Laul har av ledningen fått 2 000 kronor att handla kläder för. – Försöker att inte ta det personligt, säger Laul som fruktar en klädpolicy.


Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Modeanalfabeten Robert Laul, som gick i mjukisbrallor hela sin barndom, berättade på Twitter och Facebook i förmiddags om beskedet han fått från ledningen:

"Får mejl från webb tv-chef att jag har rätt att köpa kläder för 2000 kronor på tidningens bekostnad. Ska användas i samband med våra sändningar. Försöker att inte ta det personligt".

Aftonbladets ärkerival Expressen har sedan en tid tillbaka en klädpolicy med kostym och slips för männen – men Robert Laul tänker inte ge sig utan strid, om det nu är så att Aftonbladet går samma väg.

Hur reagerade du på mejlet?

– Jag har anat att i och med vår stora tv-satsning, som i sig är positiv, så kommer det att smygas in andra krav på hur vi klär oss. Här gäller att mota Olle i grind innan han sitter i vardagsrummet med en whisky.

Har du svarat din chef? Vad sa du?

– Nej, jag har arbetat för att få med Erik Niva på tåget. Här måste markeras motstånd med kraft och beslutsamhet. Simon Bank är väl tyvärr redan förlorad.

Är det bara dig det gäller?

– Det har jag svårt att tro. Ta bara en sådan gubbe som Gunnar Hellsing, han har inte vunnit många modepriser.

Hur långt bort är det för dig att anamma en klädpolicy?

– Jag kan inte se det hända. Det är farligt dessutom. Jag blev precis informerad att rånrisken ökar i Brasilien om du är välklädd. Ska jag springa runt där i kostym under VM då?

Hur vill du beskriva din klädstil?

– Kläder har man i första hand för att slippa gå naken. I andra hand för att de skyddar mot kyla. Möjligen i tredje hand kommer det estetiska in. Det är ingen stor sak för mig. Jag körde på mjukisbrallor i skolan tills jag gick i nian, nu går jag det nästa bekvämaste – jeans och t-shirt.

Är du nöjd med den?

Nja, mitt senaste skjortinköp slutade med att jag några dagar senare noterade att två propra fyllon på kvarterskrogen hade likadan skjorta.

Vad ska du köpa för pengarna?

– En ny basker. Jag tvingades ge bort min gamla till Bojan Djordjic efter ett förlorat vad.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Robert LaulAftonbladet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.