Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fåraktig reklaminfo rörde till det hos TV4

Publicerad: 22 maj 2012, 14:20

Annonsen med felaktig tid.

Det hade kostat Tele 2 en halv miljon kronor för att klämma in fåret Frank på den unika reklamtiden 22.03 i början av TV4:s Nyhetssändning i kväll. Men klockslaget som angavs av TV4 och Tele 2 i annonsen var fel. Nyheternas ansvarige utgivare Jonas Gummesson reagerade och Tele 2-reklamen hamnar i det ordinarie reklamblocket.


Ämnen i artikeln:

Fåret FrankTele 2TV4

I kväll, på Estelles dopdag, ska Tele 2:s reklamfår Frank döpa sitt lamm Francis på reklamtid i TV4.

Tele 2 och TV4 gick i en annons ut med informationen att reklamen skulle sändas tre minuter in i 22-nyheterna. Det är helig tid för nyhetssändningen och har aldrig hänt tidigare.

Nyheternas ansvarige utgivare Jonas Gummesson reagerade och det visade sig att det skett ett missförstånd internt. Det rörde till det en hel del, enligt vad Resume.se erfar.

Dopet av lilla Tele 2-lammet Francis kommer nu att ske på ordinarie reklamtid 7-8 minuter in i nyhetssändningen.

– Frågan är hanterad och det blir nu på vanlig reklamtid, säger Jonas Gummesson.

Att klämma in sig med reklam 22.03 hade kostat Tele 2 runt en halv miljon kronor, enligt uppgift till Resume.se. Men det skulle aldrig bli aktuellt att sälja reklamplats så tidigt in i nyhetssändningen, enligt Magnus Törnblom, ansvarig för företagsinformation på TV4-gruppen.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Fåret FrankTele 2TV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.