Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Farmville-företaget Zynga värt 50 miljarder

Publicerad: 15 februari 2011, 06:29

Lantbruk lönar sig. I samband med en nyinvestering värderas spelföretaget Zynga, som bland annat utvecklat Facebookspelet Farmville, till över 50 miljarder kronor.


Zynga grundades i Israel för tre år sedan och är ett av de hetaste ny sociala mediebolagen som förväntas att gå på börsen inom en överskådlig framtid.

Företaget är mest känt för Facebookspelen Farmville och Cityville. I dag har Cityville 96 miljoner användare och Framville 51 miljoner.

Det unika är att Zynga redan går med hög vinst. Förklaringen är att användarna får köpa, med riktiga pengar, insatsvaror och byggnader i spelen. Utöver det erbjuder man reklam. I höstas byggde till exempel McDonald’s en egen bondgård i Farmville.

Det resulterar i en vinst på 400 miljoner dollar med en omsättning på cirka 850 miljoner dollar.

I april förra året gjorde företaget en nyemission vilket gav ett pris på hela företaget på 4 miljarder dollar, 26 miljarder kronor.

Zenga använder pengarna till att köpa upp mindre spelutvecklare. Senaste nio månaderna har det blivit ett förvärv i månaden.

Nu vill företaget göra nya och större förvärv och genomfört en ny investeringsrunda där man ska ta in 250 miljoner dollar. Enligt källor till Wall Street Journal skulle det betyda en värdering av det unga företaget till mellan 7 och 9 miljarder dollar, 45 och 58 miljarder kronor.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.