Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Färre bidrag till Guldspaden

Publicerad: 13 januari 2015, 12:10

Antalet bidrag till Guldspaden har minskat.

Antalet inskickade bidrag till Guldspaden har minskat i jämförelse med året innan. Bertholof Brännström tror att nedläggningen av TV4:s lokala stationer och omstruktureringen av SVT lokala organisation kan ha spelat in i lokal-tv och lokal-radioklasserna.


Ämnen i artikeln:

GuldspadenFöreningen Grävande Journalister

Guldspaden delas varje år ut av Föreningen Grävande Journalister för att premiera god undersökande journalistik. Efter att samtliga bidrag för 2014 har skickats in kan föreningen konstatera att antalet bidrag är färre i jämförelse med de som skickats in för 2013.

I lokal-tv och lokal-radioklasserna är antalet inskickade bidrag åtta stycken i båda klasserna. Året innan var antalet 21 respektive 11.

– Vad det kan bero på är svårt att säga, men möjligen kan nedläggningen av TV4:s lokala stationer och omstruktureringen av SVT:s regionala organisation och bemanning spela in, säger Bertholof Brännström, sammankallande i guldspadejuryn, i ett pressmeddelande.

Spadarna delas ut i nio olika kategorier. Totalt har det i år inkommit 138 bidrag. Året innan var bidragen 155 stycken.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.