Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fästing-app – varnar för riskområden

Publicerad: 27 april 2011, 10:57

Idag lanseras applikationen ”Fästinguiden” till iPhone och Android-telefoner. Appen informerar användaren om TBE och vaccination och med hjälp av telefonens GPS kan man även lokalisera närmsta vaccinatör.


”Fästingguiden” innehåller bland annat information om TBE och vaccination och behöver man snabbt hitta till en vaccinatör använder sig appen av telefonens GPS för att lokalisera den som ligger närmast.

Appen varnar även för de områden där TBE-risken är störst, däribland skärgårdarna och kusterna vid Stockholm, Södermanland och Uppland.

Det medicinska företaget Baxter ligger bakom applikationen.

– Det kan bli ett fästingår i år med tanke på att fästingarna har varit skyddade under vinterns tjocka snötäcke. Antalet fall av TBE minskade förra året men trots det upptäcktes enstaka fall i nya områden där TBE-smitta inte förekommit tidigare, säger Rolf Gustafson, medicinsk direktör på Baxter, i ett pressmeddelande.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.