Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fd Säpo-höjdare kräver resning för Guillou och Bratt

Publicerad: 28 april 2014, 06:36

Från vänster FIB/Kuturfronts ansvarige utgivare Greta Hofsten, Jan Guillou och Peter Bratt.

Foto: Olle Wester/TT Bild

Den före detta chefen för Säpos kontraspionage, Olof Frånstedt, menar att IB-domen vilar på orättfärdig grund. Han kräver nu resning för Jan Guillou och Peter Bratt på DN Debatt. Kändisfotografen Terry Richardson har fått nya sexanklagelser mot sig. Jonna Sima, politisk redaktör på Dagens Arena, kräver att H&M bryter med fotografen. Björn Gustafsson är klar för en Hollywood-film och spelar mot Jude Law. Det är några av nyheterna i Helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Fd Säpo-höjdare kräver resning för Guillou och Bratt
IB-domen vilar på orättfärdig grund. Det hävdar Olof Frånstedt på DN Debatt idag – han var bland annat chef för Säpos kontraspionage 1967-1978 och kommer ut med boken ”Spionjägarna” i dagarna. Han kräver nu att de dömda journalisterna Jan Guillou och Peter Bratt beviljas resning.

”H&M  måste bryta med Terry Richardson”
Jonna  Sima, politisk redaktör på Dagens Arena, kräver att modejätten H&M bryter med den världsberömde fotografen Terry Richardson. Anledningen är att denne återigen anklagas för sexuella trakasserier efter att modellen Emma Appleton lagt en ut en skärmdump där han meddelar henne att han bokar in en Vogue-plåtning om han får ligga med henne, enligt Expressen.

Björn Gustafsson spelar mot Jude Law
Expressen rapporterar att komikern Björn Gustafsson är klar för en roll i Hollywood-filmen ”Susan Cooper”. Han ska bland annat spela mot Jude Law och Melissa McCarthy. Inspelningarna har redan påbörjats.

Branson utmanar Spotify
Virgin-grundaren Richard Branson ska konkurrera med Spotify genom bolaget Musicqubed, vilket är en produkt för folk som ”nöjer” sig med radiohits. Spotify har dock kontrat genom att gå in i en allians med den amerikanska mobiloperatören Sprint, enligt DI.

Basketstjärna anklagar skosponsorn för hälsporre
Den svensk-franska proffsbasketspelare Joakim Noah har stämt sin skosponsor Le Coq Sportif. Han skrev på ett sponsoravtal för nära 40 miljoner kronor år 2007, men hävdar nu att skorna är skorna är dåligt utformade och har bidragit till hälsporre, enligt DI.

Kina stoppar tv-succén ”Big Bang Theory”
Fyra amerikanska tv-serier, däribland ”Big Bang Theory” har stoppas i Kina trots att de är lagligt licensierade. Nu spekuleras det om striktare övervakning och censur, enligt Expressen som refererar till AFP.

Ny tjänst kartlägger Game of Thrones
HBO-succén Game of Thrones bygger på en stor värld med många karaktärer. Nu släpps tjänsten Quartermaeser som erbjuder en interaktiv karta genom släkter och platser, enligt Expressen.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Morgonsvepet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.