Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fejknyhet om drottning Silvia sprids

Publicerad: 25 april 2017, 11:51

Drottning Silvia.

Foto: Wikimedia Commons

En fejkad artikel som antyder att drottning Silvia avlitet har fått spridning på Facebook. – Så fort vi upptäcker sådana här falska påståenden agerar vi direkt, säger Hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.


Ämnen i artikeln:

Drottning SilviaFake news

Den uppdiktade artikeln kommer från sidan The News Wrapper och är enligt egen utsago den främsta källan för naturlig hälsovård. Men den som klickade på länken kom istället till en biografi om drottning Silvias liv.

Storyn, som sprids genom ett sponsrat Facebook-inlägg, pryds av en manipulerad bild på drottning Silvia i festklänning, iförd kungliga smycken och diadem, och med blåmärken runt ögon och mun.

På Hovet är man medvetna om problemet som blir allt vanligare.
– Så fort vi upptäcker sådana här falska påståenden agerar vi direkt och försöker ta bort det så fort som möjligt. Det är tyvärr något som blivit allt mer frekvent. Vi har en organisation, och även juridiska rådgivare, som hanterar det, säger Margareta Thorgren till TT.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Drottning SilviaFake news

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News