Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fel person pekades ut för Sverigeattack

Publicerad: 6 oktober 2014, 06:10

Camilla Kvartoft använde citat från israleinsk tidning – citat som tillskrevs fel person.

Foto: SVT.

Fel person pekades ut för verbal attack mot Sverige, Ica säljer sin norska verksamhet till Coop och kryptisk tweet tänder hopp om Twin Peaks-uppföljare. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Jan GuillouCoopBjörn RanelidAgendaMorgonsvepetRonnie SandahlIcaNatalia Kazmierska

Fel person pekades ut för verbal attack mot Sverige
I SVT:s Agenda i går kväll hävdade programledaren Camilla Kvartoft att Israels nuvarande ambassadör i Sverige, Issac Bachman, anklagat den nya regeringen för att "hata Israel". Men citaten kommer inte från Bachman, utan från Israels förre Sverigeambassadör Zvi Mazel, som slutade 2004. Det var den israeliska nättidningen Times of Israel som hade blandat ihop ambassadörerna. Tidningen har nu gjort en korrigering, skriver Aftonbladet.

Ica säljer allt i Norge till Coop
Ica ger upp i Norge och säljer sin norska verksamhet till Coop Norge för 2,8 miljarder kronor. Transaktionen ger en reavinst på omkring en miljard kronor, enligt ett pressmeddelande, skriver DI.

Filmpris till Ronnie Sandahl

Aftonbladet-kolumnisten och regissören Ronnie Sandahl har belönats med kritikerpriset "Bästa debutfilm" på filmfestivalen i Zürich. Filmen "Svenskjävel" väntas ha svensk premiär i februari, skriver Aftonbladet.

Kryptisk tweet tänder hopp om Twin Peaks-uppföljare
Twin Peaks-sakaparna David Lynch och Mark Frost twittrade båda två io helgen: "Dear Twitter Friends: That gum you like is going to come back in style! #damngoodcoffee".
Det sätter igång spekulationerna om en Twin Peaks-uppföljare. Både NBC och Netflix har tidigare visat intresse för en uppföljare, skriver bland annat Digital Spy (Omni)

Kazmierska: Låt inte humorn dö med nya regeringen
Aftonbladets kolumnist Natalia Kazmierska är oroad över att man inte tillåts skämta om den nya regeringen i samma utsträckning som man gjorde om Alliansen. Kazmierska skriver i en krönika att den politiska satiren "exploderat" under Alliansens tid vid makten, men att det nu efter regeringsskiftet riskerar att bli ett tystare och tråkigare klimat.  ,"I går skällde till exempel komikern Magnus Betnér, som själv ofta svingat skojigt mot makthavare, ut alla som hade roligt åt att vår nya kulturminister en gång var med i Disneyklubben. "KÄFTEN! Bara KÄFTEN!" twittrade Betnér ilsket, när bilder på Alice Bah Kuhnke i Musse Pigg-öron började spridas i sociala medier.", skriver Natalia Kazmierska.

Ranelid: Guillou bad mig om ursäkt
I Sveriges Radios Medierna i P1 säger författaren Björn Ranelid att han och Jan Guillou har slutit fred. Enligt Ranelid bad GHuillou honom om ursäkt för at han tidigare sågat honom och kallat honom "kuf". ”Pudeln” ska ha framföärts för två år sedan och Ranelid säger att Guillou gick ner på knä mellan Ranelid och hans hustru och bad om ursäkt, skriver Expressen.

Sponsorn bannlyser Beats-hörlurar
Elektroniktillverkaren och NFL-sponsorn Bose har bestämt att spelare i den amerikanska fotbollsligan NFL inte får bära Apples Beats-hörlurar när de är i närheten av tv-kameror. Det har elektroniktillverkaren och sponsorn Bose nu bestämt, skriver Recode. (Omni)

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.