Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Felaktigt uthängd som langare?

Publicerad: 20 oktober 2011, 09:46

Den misstänkta langningen som visas på Google Maps behöver inte alls röra sig om något olagligt visar det sig nu. Mediernas rapportering och polisens uttalande igår kan vara ogrundade.


Google Maps fångade något som vissa tolkade som langning.

Flera medier rapporterade igår om den misstänkta langningen som kan ses på Google Maps. Händelsen inträffade utanför Systembolaget i Timrå i somras.

Med kartverktyget kan man se bilder som ser ut att visa en ung tjej som tar emot en systemkasse från en äldre kvinna. Bilderna spreds via sociala medier och fångades snabbt upp av flera nyhetssajter.

Bland annat uttalade sig närpolischefen Peter Wikberg för Dagbladet och säger att det helt klart rör sig om ett lagbrott. Vilket nu inte alls behöver visa sig vara sant.

Ser man till hela händelseförloppet på Google Maps kommer de båda tillsammans ut från butiken. Många har hört av sig till medierna och menar att det inte alls behöver röra sig om en lagning. Den unga tjejen ser endast ut att hjälpa kvinnan bära kassen, menar de.

DN.se som var en av de första att rapportera om händelsen skriver nu att det mycket väl kan röra sig om en mor och dotter och att inget olagligt behöver ha ägt rum.

De båda kvinnorna har ännu inte identifierat sig och inte gett en kommentar angående mediernas rapportering och polisens anklagelser.

Andreas Ekegren

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.