Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Festfixaren stäms av tryckeri

Publicerad: 4 oktober 2010, 11:46

Stureplans kändiskrögare nummer ett och kungabarnens vän, Robert Hållstrand, stämdes på fredagen i Stockholms tingsrätt för en gammal fordran på 105 000 kronor. Ett tryckeri i Globen har tröttnat på att en över tio år gammal skuld ännu inte betalts. - Jag känner inte till det, säger Robert Hållstrand.


Robert

Robert Hållstrand. Foto: Resumé.

Robert Hållstrand , 35, har med stor framgång drivit restauranger och nattklubbar i flera år kring Stureplan, främst inom Kharmagruppen. Just nu driver han innekrogen Rosé i centrala Stockholm där bland annat kungabarnen med vänner umgås.

Då Resume.se kontaktar honom sitter han upptagen i ett styrelsemöte på fredagskvällen och ber att få återkomma med kommentarer. Han säger sig inte känna till stämningen mot honom.

Stämningen mot Robert Hållstrand från tryckeriet AB OI Ingmarsson Just Nu-tryck grundar sig på en gammal surdeg. Robert Hållstrand satt tidigare i styrelsen för festarrangören TMR Group. Företaget anlitade tryckeriet som levererade varor och sedan skickade två fakturor på 78 750 kronor respektive 26 250 kronor.

Tryckeriet fick dock aldrig betalt då TMR Group försattes i konkurs av tingsrätten den 2 oktober år 2000.

Det fick ingen utdelning av konkursboet då kapitalet var förbrukat.

Nu har tryckeriet tröttnat på att skulden aldrig betalas och har vänt sig till kredithanteringsföretaget CreditLink för att med en stämning försöka få Robert Hållstrand att betala hela beloppet, 105 000 kronor. Tryckeriet kräver också att Robert Hållstrand betalar rättegångskostnaderna.

Robert Hållstrand var en av tre delägare i TMR Group och senast registrerad i styrelsen. De andra delägarna var Martin Söderström och Fredrik Gutenbrant. Ursprungsbolaget i mitten av 1990-talet ägnade sig åt värdepappershandel och förmögenhetsförvaltning. Ett år senare ändrades inriktningen till bland annat festarrangemang och kapital- och annonsförsäljning.

Enligt konkursförvaltarberättelsen kunde ingen bokföring hittas. TMR Group hade skulder på 226 334 kronor.

Enligt vad Robert Hållstrand redogjort för i konkursförvaltarberättelsen gjordes ett överlåtelseavtal med en Tobias Eriksson för 1000 kronor i februari 2000 av företaget. Enligt Robert Hållstrand skulle han ha bokföringen. Personnummer och adress på Tobias Eriksson saknades dock, konkursboet fick inte fram bokföringen.

Den person som haft bäst kännedom om TMR Group:s verksamhet, Martin Söderström, hade troligtvis utvandrat.

Resume.se sökte under fredagseftermiddagen ägaren till AB OI Ingmarsson Just Nu-tryck och ombudet för CreditLink, utan framgång.

Lilian Andersson

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.