Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

FEW Agency Malmö försätts i konkurs

Publicerad: 20 augusti 2018, 10:06

Carl Magnus Cronholm

Foto: Pressbild

Skånebyråerna fortsätter att gå tungt. I torsdags lämnade FEW Agency Malmö in en ansökan om konkurs till Malmö Tingsrätt.


Ämnen i artikeln:

BokslutKonkurs

I torsdags, 16 augusti, lämnade FEW Agency Malmö in en ansökan om konkurs till Malmö Tingsrätt. I ansökan står det bland annat: "Sökanden saknar förmåga att betala sina skulder och betalningsförmågan är inte endast tillfällig."

FEW Agency Malmös senaste bokslut vittnar om ett bolag som haft ett tufft 2017. Under året omsatte man 44 miljoner kronor och visade upp ett negativt rörelseresultat på minus tre miljoner. Vinstmarginalen skrevs till -8,08 procent.

Inför årsskiftet 2017-2018 sköt aktieägarna till ett villkorat tillskott på 2,25 miljoner kronor. Bolaget hade då kort och långfristiga skulder på över tio miljoner kronor, varav 1,8 miljoner kronor var leverantörsskulder. Den 16 februari 2018 sköt aktieägarna till ytterligare ett tillskott på 1,1 miljoner kronor. Under 2017 hade byrån 46 anställda.

Resumé Insikt har tidigare skrivit om malmöbyrårernas affärskrig, där konkurrensen dels hårdnat på egen mark, men också lett till ett krig mot huvudstaden för att vinna de lokala storbolagen.

LÄS MER: Malmöbyråernas affärskrig – så ska de sätta Skåne på reklamkartan igen

Att skånebyråerna har det tufft är inget nytt. Tidigare i år valde Forsman & Bodenfors att lägga ner retailbyrån Kollo i Helsingborg.

– Vi har varit ense i styrelsen om att det här tyvärr är den enda vägen att gå framåt och det bygger på en analys av marknaden och var den är på väg. Vi har gått bra som företag i stort sett varje år, men vi har ett erbjudande som inte är riggade för framtidens behov inom retail, sa Kollos vd Anders Fors till Resumé då.

Resumé har försökt att nå CM Cronholm, vd FEW Agency Malmö, för en kommentar.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

BokslutKonkurs

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.