fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fexeus om raset: "TV är en nyckfull värld"

Publicerad: 7 mars 2013, 11:45

Henrik Fexeus

Foto: SVT

Henrik Fexeus backar kraftigt i bolagets senaste årsredovisning. Han håller dock inte med om att han befinner sig i en medieskugga: - Min turné I ditt huvud har varit utsåld över hela landet så jag har aldrig haft så mycket press som nu. Lokaltidningarna skriver om mig hela tiden, säger han.

Ämnen i artikeln:

Henrik Fexeus

KB

Karl-Johan Byttner


Henrik Fexeus hävdar också det gångna räkenskapsåret blivit ett riktigt mellanår på grund av intäkterna från hans riksturné kommer först nu.

Detsamma gäller hans bokförsäljning:
- Problemet i min bransch är att pengarna ofta kommer i efterhand. Jag menar det dröjer i regel två år innan jag får mina första royalty-betalningar på mina böcker och resultatet från turnén har precis sammanställts, säger Henrik Fexeus.

Han tyckte att det var roligt att medverka i TV4-programmet "Talang" även om han helst föredrar att få bestämma själv.Han har under en längre tid fört diskussioner om att medverka i nya program, men inget är klart.

- TV är en nyckfull värld. Man vet aldrig om det blir något, säger Henrik Fexeus.

Han håller med om att han kanske inte har synts lika mycket i de stora medierna annat än i vimmelsammanhang och sådant, men det beror mycket på att han har haft fullt upp med sin turné.

- Kolla Observer eller liknande så kommer du se att jag aldrig har haft så mycket press som nu. Landsortstidningarna skriver om turnén hela tiden, säger Henrik Fexeus.

Han lyfter också fram att han har kört en kroppsspråksskola i Expressen i höst.Vilka misstag brukar folk göra?
- Vi tänker ofta för mycket på oss själva. Då vi presenteras för någon ska vi se denna i ögonen och repetera personens namn. Då känner man sig sedd, säger Henrik Fexeus.

Vad gör man mot taskig personkemi då. Det är ofta chefer och sådant slutar och läser man mellan raderna så beror det på det?

– Jag brukar tala om hur man kan arbeta för att sådana frågor ens inte ska uppstå. Det är enormt resurskrävande för samhället. Men om inget fungerar brukar jag undvika att anstränga mig så mycket gentemot personen ifråga och då blir det oftast bättre, säger Henrik Fexeus.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev