Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

FGJ gräver guld i Göteborg

Publicerad: 21 januari 2013, 13:59

När grävseminariet firar 25-årsjubileum slår Föringen Grävande Journalister FGJ på stora trumman med fler seminarier och ett rejält uppskruvat pris. För att delta både på festen och vid seminarierna på Svenska Mässan i Göteborg får besökarna betala 3660 kronor. En höjning med drygt 27 procent.


Ämnen i artikeln:

FGJ

Mellan den 8-9 mars är det dags för Gräv 2013. Semenariumhelgen växer för varje år och när tillställningen firar 25 år passar Föreningen Grävande Journalister (FGJ) att flytta evenemanget till Svenska Mässan i Göteborg.

Detta har fått prislappen att höjas rejält från 2875 kronor under 2012 till 3660 kronor för att delta vid seminarierna och se Sveriges främsta undersökande journalister ta emot guldspadar på Gräv 2013.

– Vi höjer priset varje år. Eftersom vi jubilerar satsar vi lite mer. Det är inte gratis att hyra Svenska Mässan. Eftersom Gräv blir större för varje år så måste vi flytta till nya lokaler, säger Elisabeth Anderberg ordförande i FGJ och nyhetschef på Sveriges Radio Kronoberg.

Vad motiverar priset förutom bytet av lokal?
– Vi har många fler föreläsare än året innan.

Hur stor bedömer du möjligheten att betala prislappen om man är frilansare?
– Det finns en möjlighet att gå på seminarierna under dagen för 2800 kronor. Som frilansare kan du söka stipendium och även frilansare har företag med ekonomi bakom sig.

Enligt Elisabeth Anderberg brukar FGJ höja priset med tio procent för varje år. Den största höjningen i år blir för de som inte är medlemmar i FGJ. För att gå på seminarierna och galakvällen får en icke-medlem punga ut 4660 kronor, eftersom medlemmarna ska "känna sig privilegierade", menar Elisabeth Anderberg.

Har ni fått några reaktioner?
– Inte från medlemmarna, men det kommer säkert.

Elisabeth Anderberg räknar med att mellan 800 och 1000 journalister kommer att närvara vid Gräv 2013.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

FGJ

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.