Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fiasko för Anna Skipper i rätten

Publicerad: 24 september 2010, 11:11

TV3-profilen Anna Skipper får inga miljoner från hälsokedjan Life. Detta står klart efter att Stockholms Tingsrätt idag kom med sin dom. Hon får dessutom betala rättegångskostnader på 745 500 kronor.


Ämnen i artikeln:

Anna Skipper

Anna Skipper. Foto: Ulf Berglund/TV3.

Bråket mellan TV3-profilen Anna Skipper och Life gäller att hon har krävt tre miljoner kronor för att ha marknadsfört Lifes produkter på butiksskyltar samt i programmet Du är vad du äter. Anna Skipper hävdar att hon och Life kommit överens om denna summa.

Som Resumé tidigare har rapporterat har expertvittnet Mikael Carlsson från skivbolaget/marknadsföringsbolaget Zaphire gjort bedömningen att hon till och med borde ha fem miljoner kronor, medan expertvittnena Björn Larsson, fd vd Lowe Brindfors, samt Anna Magnusson Sjöberg, produktionsledare King, hävdat att insatsen maximalt är värd 75 000-150 000 kronor respektive maximalt 60 000 kronor.

Och nu gör alltså rätten bedömningen att Anna Skipper och Mikael Carlsson kraftigt övervärderat insatsen för Life.

Stockholms tingsrätt anser att det är ställt utom att allt tvivel att parterna träffat en överenskommelse och att denna som allra minst innehåller följande delar: Life skulle erbjuda produkter som kunde användas i programmet, Skipper skulle ha en tack-till-skylt i slutet av programmet, Life skulle ta in Skippers produktserie Skipper Wellness Line i sitt grundsortiment, Life fick rätt att använda Anna Skippers namn och bild i sin marknadsföring på butiker och hemsidor och slutligen att avtalet gällde, som allra minst, till att säsong sex av programmet sänts, det vill säga till och med den 4 april 2008.

Skipper har bevisbördan för sitt påstående om att hon skulle få en ersättning på tre miljoner kronor, medan Life haft invändningar och menat att det under avtalsförhandlingarna och fram till hösten 2007 inte varit tal om att bolaget skulle ge ersättning till Skipper och att man heller inte visat något större intresse för att ha henne som frontperson.

Life har också hävdat att samarbetet i stället för pengar byggt på ömsesidiga prestationer och motprestationer. Och Stockholms Tingsrätt har inte funnit några bevis för annat i den mailkonversation som varit mellan Anna Skipper och Life.

Därmed upphäver tingsrätten den tidigare tredskodomen på tre miljoner kronor, det vill säga en dom där Life missade att komma in med svar, men där man har möjlighet att ta upp fallet på nytt, vilket alltså har skett.

Därutöver får alltså Anna Skipper AB betala 745 500 kronor.

Resume.se har talat med Anna Skippers advokat Rickard Wallentin, JCA Skarp Advokatbyrå. Han vill sätta sig in i domen innan han kommenterar ett eventuellt överklagande.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Anna Skipper

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.