Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fick inte varna för Facebooks annonsbluffar

Publicerad: 10 april 2013, 15:12

Exempel på bluffannonser på Facebook

När Karin Angerind på Panda Security ville varna för bluffannonser på Facebook genom att använda annonsernas egna bilder, så meddelade FBs annonsteam att hon bröt mot reglerna.


Ämnen i artikeln:

Facebook

IT-säkerhetsföretaget Panda Security har en blogg som heter cyberskurk.se, där det bland annat varnar för säkerhetshål och bluffannonser på internet.

När Karin Angerind ville marknadsföra ett inlägg om bluffannonser på Facbook med en annons på just Facebook, så gjorde hon ett kollage med bilder från de bluffannonser hon hittat. Men då fick hon ett meddelande om att hon bröt mot Facebooks annonsregler.

"Bilden i din annons bryter mot våra annonseringsregler. Observera att vi inte tillåter bilder som marknadsför en idealkropp/fysisk framtoning för hälsorelaterade produkter."

– Jag tycker det är märkligt att Facebook anser att bilder som redan publicerats i annonser på Facebook, plötsligt strider mot reglerna, säger Karin Angerind som förutom att sköta bloggen också är marknadsansvarig på Panda Security.

Ingen kan ha undgått att det finns en del märkliga radannonser som dyker upp på Facebook med jämna mellanrum. Bland annat har Lena Endres ansikte använts för att göra reklam för viktminskning.

Cyberskurk.se har sedan ett år tillbaka uppmärksammat annonserna och varnat för dem.

Men det verkar inte vara så att Facebook är motståndare till att det varnas för bluffannonserna.

– När jag använde en annan bild, så gick annonsen igenom, säger Karin Angerind. Men det känns onekligen lite lustigt.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.