Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fick lämna – misstänks ha snott kunder till konkurrent

Publicerad: 27 januari 2015, 13:47

Resumé har valt att anonymisera den anställde.

En nyckelmedarbetare på marknadsföringsfirman Adlantic slutade med omedelbar verkan i fredags. Detta efter att ledningen fått misstankar om att personen försökt ta kunder till ett konkurrerande bolag.


Medarbetaren på Adlantic jobbade med försäljning och hade ett visst kundansvar. Men i fredags fick hen sluta med omedelbar verkan och har från och med nu inga befogenheter att företräda bolaget.

Adlantic har också kopplat in en jurist för att granska medarbetarens förehavande de senaste två åren, eftersom det finns misstankar om att denne har försökt ta över kunder till konkurrerande Creative Marketing Nordic AB. Detta bolag drivs av två före detta Adlantic-anställda.

I ett mejl till befintliga och tidigare kunder i dag berättar Adlantics styrelseordförande Fredrik Djavidi om det inträffade:  

"Personerna har utgett sig för att representera Adlantic, men ingått affärer för Creative Marketing AB genom att uppge sig ha behörighet att ingå avtal även för Creative Marketing AB".  

När Resumé ringer upp bekräftar han det inträffade men vill inte ge några fler detaljer.
– Det är så klart jättetråkigt, säger Fredrik Djavidi.

Kommer ni att dra det här till åtal?
– Just nu vi vet inte hur vi går vidare. Vi utreder det och jag hoppas att det inte ska bli något mer. Men vi får se hur stor omfattningen är.

Har ni en bild över hur stor skada som skett?
– Nej, det har vi inte. Men det har i alla fall inte varit till vår fördel.

Under det senaste räkenskapsåret som avslutades i april 2014 omsatte Adlantic 23,4 miljoner kronor och gjorde ett resultat efter finansiella poster på -1,1 Mkr. Det är en märkbar försämring jämfört med året innan.   

Resumé har utan framgång sökt den tidigare medarbetaren.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.