lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Fick mitt liv totalförstört”

Publicerad: 30 december 2011, 12:43

Fastighetsförvaltaren Elisabeth Nirholt stämmer Katrineholms-Kuriren på en årslön, 450 000 kronor. Hon hävdar i stämningen att tidningen publicerat grova och falska anklagelser mot henne som totalförstört hennes liv.
– Jag tvingades gå i personlig konkurs, skriver hon.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

Enligt stämningen blev Elisabeth Nirholt av med flera uppdrag efter att tidningsartiklar publicerats förra året i Katrineholms-Kuriren då chefredaktören Krister Wistbacka var ansvarig utgivare.

Krister Wistbacka gick i pension i våras efter 14 år som chefredaktör och efterträddes av Elisabeth Bäck. Hon är inte insatt i tvistemålet och kan inte kommentera det, förklarar hon.

Katrineholms-Kurirens koncernchef och styrelseordförande, Sören Axelsson, känner inte heller till stämningen mot tidningen.
– Jag vill avvakta med kommentarer innan jag pratat med Krister, säger han till Resume.se.

Resume.se har försökt att nå Krister Wistbacka för en kommentar.

Katrineholms-Kuriren rapporterade om litauiska byggjobbare i Vingåker som inte fått betalt vid ett renoveringsarbete. Tidningen skrev att byggjobbarna blivit lovade pengar av Elisabeth Nirholt, som namngavs, men inga pengar kom. Sedan vräktes de från en lägenhet av henne.

Enligt ett avtal som tidningen skrev om hade Elisabeth Nirholt en totalentreprenad på renoveringen och ett arbetsgivaransvar för byggjobbarna. Något hon förnekade. "De är anställda av den nya fastighetsägaren", sa hon till tidningen.

Byggjobbarna polisanmälde henne och menade att de lurats att jobba gratis.

Elisabeth Nirholt anser att Katrineholms-Kurirens artiklar innehållit allvarligt grova och falska anklagelser som fått förödande konsekvenser för henne.

– På grund av en artikel blev jag inkallad till chefen och fick ta ut ett intyg från brottsregistret. När artikeln kom ut blev jag av med ett flertal uppdrag, artikeln finns på internet om man googlar mitt namn. Jag tvingades sälja en annan fastighet och gick i personlig konkurs i maj i år. Jag har mått psykiskt dåligt och vart inlagd på sjukhus, därför har jag periodvis försökt få min rättelse. Det har totalignorerats alla gånger.

Hon skriver att uppgifterna i tidningen om att hon ägde fastigheten var felaktiga.
– Det enda som stämmer är att jag gjort ett transportköp, jag ägde aldrig fastigheten utan kommunen skrev direkt köpet på ägaren. Tanken var från början att jag skulle köpa den, min kollega drog sig ur av familjeskäl och jag valde att överlämna fastigheten. Det godkändes och gjordes klart i kommunfullmäktige.

Elisabeth Nirholt önskar att målet kan handläggas i Stockholm för att undvika en jävsituation, därför har stämningen lämnats in till Södertörns tingsrätt.
– Jag känner mig rädd då detta handlar om mitt liv.

Då Resume.se ringer Elisabeth Nirholt säger hon att hon varit i kontakt med Elisabeth Bäck och bett om en rättelse i tidningen och att artiklarna om henne ska tas bort från internet.
– Jag har mejlat uppgifter men inte fått svar. Hon vet om det här men bryr sig inte. Jag har velat träffa henne men har inte fått någon respons. Det här har drabbat mig hårt, det måste vara rätt det dom skriver. Det är oerhört viktigt för mig, jag har blivit jättekränkt.

Enligt Elisabeth Nirholt har flera arbetsgivare som hon varit på intervjuer hos, senast för en månad sedan, backat då de upptäckt uppgifterna om henne på internet.
– De säger att de sett slag på mig, sedan går jobbet till någon annan.

Fotnot: Krister Wistbacka var i blåsväder i medierna tidigare i år då han var i konflikt med kommunchefen i Katrineholm och kritiserade denne för att ägna sig för mycket åt sociala medier.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev