Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fick nobben av SVT – nu får han ny chans på Vasaloppet

Publicerad: 13 januari 2017, 06:53

Rickard Olsson i skidspåret.

Foto: SVT

Rickard Olsson får åka Vasaloppet i Mix Megapols regi, Facebook säljer annonser till Washington Post och Apple vill göra tv-serier. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookSVTGry ForssellRickard OlssonAppleSnapchat

Fick nobben av SVT – nu får han ny chans på Vasaloppet
I flera år har Rickard Olsson figuerat som åkande reporter i SVT:s sändning av Vasaloppet. Så blir det inte i år, vilket väckte ont blod hos profilen.
– Det här är en för liten sak för en prestigefylld länsstyrelse som SVT. Men jag kan ju önska att de ändrar sig. Jag brukar ju halvt på skämt halvt på allvar säga att SVT är en förkortning av Sovjet. Icke vinstdrivande företag har en tendens att fungera mer som en slumpgenerator än företag som måste gå med vinst för att betala ut löner, sa han till GP.

Nu sträcker radioprogrammet Mix Megapol ut en hjälpande han till Rickard Olsson. I dagens program berättar programledaren Gry Forsell om erbjudandet.
– Om du vill så finns vi här för dig med varm öppen famn. Du får vara vår reporter i spåret, säger hon enligt Expressen.

Sparkade på flyktingar – döms till skyddstillsyn
Den ungerska tv-fotografen Petra Laszlo blev ökänd världen över sedan hon fångats på film, sparkandes på en liten flicka och sätter krokben för en pappa som bär en liten pojke. Nu har hon dömts till tre års skyddstillsyn för vandalism. Laszlo avskedades efter händelsen från sitt jobb på tv-kanalen N1TV, som står det högerextrema partiet Jobbik nära, skriver TT.

Adlibris säljer antisemitisk bok – igen
Nätbokhandeln har för fjärde gången upptäckts med att ha "Sions vises protokoll" och flera andra grovt antisemitiska verk på lager. Detta trots åratal av ursäkter och löften om att se över sina rutiner, skriver Expo. Adlibris informationsansvarig Linnéa Wiklund säger att det – än en gång – brustit i rutinerna.

Apple vill göra tv-serier och filmer
Nu vill Apple skärpa kampen mot Spotify – genom att börja skapa egna tv-serier och filmer. Det rapporterar Wall Street Journal. Apple sägs befinna sig i diskussioner med flera produktionsbolag i Hollywood. Tanken är inte att bli en konkurrent till Netflix och HBO. Istället de fram ett antal högprofilerade produktioner som stärker Apple Music.

Facebook säljer annonser till Washington Post
Sedan tidigare hjälper Facebook publicister med annonsförsäljningen till deras Instant articles. Men deras annonsnätverk Audience Network växer sig nu allt starkare på externa plattformar. Igår meddelades att bland annat Washington Post och Rolling Stone valt att gå med, skriver AdAge.

Youtube lanserar ny chattfunktion
Nu lanserar Youtube funktionen "Super chat" som ska hjälpa innehållsskapare att tjäna pengar och få bättre kontakt med sina fans. Funktionen innebär att tittare kan betala pengar för att deras meddelande ska sticka ut från strömmen av chattmeddelanden, liknande spelsajten Twitch "Cheering-funktion" rapporterar Techcrunch.

Snapchat rullar ut sökfunktion
I Snapchats kommande uppdatering blir det betydligt enklare att hitta nya vänner och grupper. De lanserar nämligen en ny sökfunktion som gör det möjligt att snabbt och lätt att navigera i appen, enligt Techcrunch. Tidigare har det varit en aning knepigt att hitta och lägga till nya vänner.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.