Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filip & Fredrik får åtta miljoner för att göra ny film

Publicerad: 13 maj 2016, 13:46

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson driver produktionsbolaget Nexiko.

Medieprofilerna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar ska göra långfilmen ”Tårtgeneralen”. Nu får de åtta miljoner kronor i produktionsstöd.


Ämnen i artikeln:

NexikoFredrik WikingssonFilip Hammar

Filip & Fredrik långfilmsdebuterade med dokumentären "Trevligt folk" om bildandet av det somaliska landslaget i bandy. Nu satsar duon återigen på vita duken, den här gången med den verklighetsbaserade komedin "Tårtgeneralen".

Filmen handlar om utbölingen och entreprenören Hasse P som vill motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta. Samtidigt vill han sätta guldkant på sitt otursförföljda liv och ge Köping en plats på världskartan. Huvudrollen ska spelas av Robert Gustafsson.
– Vi har alltid intresserat oss för excentriker i samhällets periferi. De trummar på i det tysta och plötsligt händer någonting. Eller så händer inget alls. "Tårtgeneralen" är en varm, kanske bedårande hyllning till människor som gör saker, säger Filip Hammar och Fredrik Wikingsson i ett pressmeddelande.

Projektet får åtta miljoner kronor i stöd av Svenska Filminstitutet och produceras av Renee Axö och Martin Söder för Nexiko Media.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.