Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filip & Fredrik skrotar podden/Skäringer kan flytta bloggen

Publicerad: 13 mars 2014, 06:54

Filip & Fredrik samt Mia Skäringer.

Foto: Kanal 5 och Resumé.

Filip & Fredrik skrotar sin podcast och gör det 200:e och sista avsnittet i Globen, Nils Horner kan ha gått i en fälla, och Mia Skäringer funderar på att flytta bloggen och bli ”oberoende” från Proviva efter kritiken. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Nils HornerFilip och FredrikMorgonsvepetEdward SnowdenMia SkäringerNSA

Filip & Fredrik hyr Globen för sista avsnittet
Aftonbladet skriver att Filip & Fredrik kommer att lägga ner sin populära podcast. Nu har de hyrt Globen för det 200:e och sista avsnittet, den 5 juni. Det avsnittet kommer inte att spelas in, så enda möjligheten att ta del av det är på plats.
– Vi vill utmana oss själva och starta dåraktiga projekt. Och det här är ett sådant. Det är klart att vi inte behöver boka Globen, men det är härligt att känna att man är ledande i vad vi tror arenaunderhållningen är på väg mot, säger Filip Hammar till Aftonbladet.

Horner kan ha lurats i fälla

Polisen i Kabul känner igen en av de två männen som deltog i mordet på SR:s Nils Horner från övervakningsfilmerna. Enligt Expressen finns nya  vittnesuppgifter om att förövarna har talat med Horner innan de sköt honom.

Skäringer: ”Funderar på att flytta bloggen”
Mia Skäringer
, som det stormat kring de senaste dagarna, efter anklagelserna om att hennes debattartikel i Aftonbladet varit sponsrad av Proviva, ger sig ut på en krogshow om bland annat Provivas använda nyckelord hälsostress. Samtidigt skriver Skäringer i bloggen att hon funderat på att flytta sin blogg från Proviva efter kritiken.

NSA infiltrerar med falsk Facebook-sida
NSA:s dataprogram "Turbine" gör det möjligt att automatiskt samla in information från miljontals datorer världen över, avslöjar journalisten Glenn Greenwald som samarbetar med avhoppade NSA-medarbetaren Edward Snowden. NSA ska ha gått vägen via en falsk Facebooksida. Programmet har funnits sedan 2004, men automatiuserades 2010, uppger TT.  

Snowden får grönt ljus av Putin
NSA-läckan Edward Snowden, i exil i Ryssland, får ok av Putin att hjälpa Tyskland med med uppgifter om USA:s påstådda spionage mot förbundskansler Angela Merkel. Det sa en talesman för Rysslands president Putin på lördagen, skriver AFP, enligt DN.

Netlights vd – Årets chef
IT-konsultbolaget Netlights vd Erik Ringertz har korats till Årets chef av tidningen Chef. I juryns motivering kan man läsa om en "modern ledarstil som lockar talanger och som ger en skymt av hur morgondagens ledarskap kan se ut".  

Sony stor(smurf)satsar på animerad film
Sony Pictures tar upp kampen mot Disney (där Pixar ingår) och Dreamworks och storsatsar på animerad film – rekordmånga animerade filmprojekt är på gång,enligt Hollywood Reporter, skriver Aftonbladet.  
"Hotell Transylvanien 2","Can you imagine?" ”Popeye och nya en ny helanimerad film om smurfarna.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.