Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filip & Fredrik värvar Cafés redaktionschef

Publicerad: 30 april 2014, 10:48

Markus Kylén.

Redaktionschefen Markus Kylén lämnar Café efter drygt tio år. Han värvas till Filip Hammars och Fredrik Wikingssons tv-produktionsbolag Mexiko. – Otroligt kul, säger Kylén.


Ämnen i artikeln:

CaféMexikoFredrik WikingssonMicke SvenssonFilip och FredrikFilip HammarLars Beckung

Markus Kylén har rekryterats till en tjänst som tv-utvecklare på Mexiko – produktionsbolaget med profilerna Filip Hammar, Fredrik Wikingsson, Micke Svensson och Lars Beckung.

– Jag fick en propå av dem för några månader sedan. Det kändes rätt från båda håll, de håller på att bygga upp en renodlad utvecklingsavdelning med medarbetare som har input inte bara från tv-branschen utan från andra håll inom media, säger Markus Kylén.

Markus Kylén har varit på Aller (och dessförinnan Hachette) i 14 år och på Café i 10,5 år.

– Det har varit fantastiskt kul. Jag har varit med på hela resan från renodlad print till uppdaterad webb och iPad-utgåva. Men givetvis känns det svårt att lämna på ett sätt – jag har starka känslomässiga band till tidningen och förlaget.

Vad tror du om Cafés framtid?
– Det är ingen hemlighet att branschen går igenom ett stålbad som vi också känt av, men samtidigt går webben bra, och iPad-utgåvan är ett viktigt komplement. Det klart att det finns stora utmaningar, men jag tycker det ser positivt ut. Café står väl rustat.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.