Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filip Hammars syrliga utspel: ”Hoppas allt går åt helvete”

Publicerad: 15 juni 2015, 05:09

Filip Hammar.

Foto: Pressbild.

Filip Hammar gick till attack mot det kungliga bröllopet, Magnus Härenstam är död och kvällstidningarna satte trafikrekord. Det är några av rubrikerna i morgonsvepet med nyheterna från helgen.


Ämnen i artikeln:

FacebookDABWikipediaSVTMorgonsvepetExpressenFilip Hammar

Filip Hammars ilska mot kungliga bröllopet
Tv-profilen postade en tweet på lördagen som fick stor uppmärksamhet: "Fan vad man hoppas att allt går åt helvete för prinsessan Sofias vidriga överklass-charity".

Budskapet fick stor spridning och många applåderade ilskan. Andra blev upprörda, som exempelvis Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg. Hon svarade Filip Hammar med orden "Att på unga människors bröllopsdag göra ett sådant uttalande kan bara betecknas som svinaktigt – oavsett politisk uppfattning".

Då kontrade programledaren med att bjuda in henne till Breaking News i Kanal 5 för att diskutera saken.

Magnus Härenstam är död...
I lördags kväll meddelade Magnus Härenstams familj att komikern och programledaren avlidit efter en tids sjukdom. Han blev 73 år. Mest känd är han kanske för barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" eller långköraren Jeopardy.

...och hyllas för sina insatser
Kärleken har östs över Magnus Härenstam i så väl traditionella som sociala medier under helgen. Bland annat fick inlägget som familjen postade på Facebook över 50 000 gilla-markeringar, enligt DN.

"Vi visste att han var sjuk, att han kämpade mot cancern, men varje gång man träffade honom var han ju så glad, så charmig och så tillitsfull, och man tänkte inte det man borde tänka, att cancern till slut kommer att ta honom.
För om man tillhör min generation är Magnus någon som alltid har funnits, och som alltid måste finnas. Att tänka att någonting ska komma och ta i väg honom var bara dumt, nästan absurt" skriver exempelvis Jonas Gardell i Expressen.

"Nu har Magnus återförenats med Brasse och Eva i evighetens lattjolajbanlåda" fortsätter han senare.

SVT har meddelat att de kommer att sända flera av Härenstams program i repris som en hyllning.

Superrekord för kvällstidningarna
Efter en intensiv nyhetsvecka, med bland annat prinsbröllopet och sökandet efter försvunna Lisa Holm, noterar kvällstidningarna nya besöksrekord. Aftonbladet hade 6,7 miljoner unika besökare i mobilen förra veckan. Bara på lördagen var siffran 3,2 miljoner. Expressens nya toppnotering lyder 5.056.953 unika webbläsare i mobilen och är en klar ökning jämfört med det tidigare rekordet på drygt 4,1 miljoner.

MP ratar DAB-radio
Förslaget om att ersätta FM-radion med DAB+ har sågats av flera instanser. I helgen beslutade Miljöpartiets kongress att partiet inte ska stå bakom det, enligt Sveriges Radio. Alla de stora radiobolagen har lobbat intsensivt för en övergång till digitala sändningar i DAB+.  

Tipset: "Sälj Com Hem"
Com Hems aktie har stigit med 65 procent sedan den noterades på Stockholmsbörsen förra hösten. Nu tycker Dagens Industri att det är dags att sälja. "I en mobil värld fylld av strömningstjänster riskerar bolagets vallgrav att torka ut" skriver tidningen i sin analys.

Alibaba lanserar Netflix-utmanare
Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba kommer att lansera en tjänst för videostreaming inom en snar framtid. Den kommer att heta TBO.
– Vårt mål är att bli vad HBO eller Netflix är i USA, sa underhållningschefen Patrick Liu på en presskonferens i Shanghai, enligt Reuters.  

Nu bryr sig Facebook hur länge du kollar på saker
Du gillar eller delar inte alla inlägg på Facebook, även om de är intressanta för dig. Därför tweakar det sociala nätverket sin algoritm för att ta hänsyn till hur lång tid du tittar på olika postningar. Därigenom får de en bättre förståelse för vad som ska prioriteras i ditt flöde, skriver Techcrunch.

Wikipedia-sökningar blir hemligare
Wikimedia – bolaget bakom bland annat Wikipedia – har meddelat att de inför kryptering på sina sajter. Det innebär att det blir svårare att spåra och övervaka dina sökningar. Implementeringen ska vara klar inom några veckor, enligt Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.