Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filip och Fredrik avslöjar nya projektet på Instagram

Publicerad: 28 april 2015, 07:39

Filip Hammar avslöjade filmplanerna på Instagram

Programledarduon Filip Hammar och Fredrik Wikingssons dokumentärfilm "Trevligt Folk" blev en succé. Nu planerar radarparet att skriva och regissera en ny långfilm med premiär juldagen 2016, skriver Filip Hammar på Instagram.


Ämnen i artikeln:

Trevligt folkFredrik WikingssonInstagramFilip Hammar

I "Trevligt folk" följde Filip och Fredrik uppbyggnaden av det första somaliska landslaget i bandy och deras resa mot VM i Sibirien. Filmen, som hade premiär i januari 2015, mottogs väl såväl av biopublik som kritiker och visades i riksdagen inför en tårögd Stefan Löfven.

Nu har duon bestämt sig för att rulla i gång ett nytt långfilmsprojekt. Till skillnad från förra filmen där Anders Helgeson och Karin af Klintberg var regissörer planerar humorduon nu att själva stå för både manus och regi. Så här skrev Filip Hammar på Instagram för några timmar sedan:  

"Phoenix Hotel, femton år senare. Förra gången vi var här slickade vi såren efter Hello Sydney. Nu har vi precis bestämt oss för att skriva och regissera en långfilm. Så får det bli. Premiär: juldagen 2016"  

Nyheten möttes av glada reaktioner bland Filip Hammars följare.  

"Dammet har knappt hunnit lägga sig från senaste filmen och nästa är redan på gång i äkta Filip och Fredrik style. Gillart!", skriver en användare.

Även pr-konsulten Helena Iles hyllar Filip och Fredriks besked.

"Vaknar och nås av nyheten att mina bästa @fwikingsson och @PodFF ska göra långfilm! Fy fan vad kul! Helt speedad nu!", skriver hon på Twitter.   

Resumé söker Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.