Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Filippa Reinfeldt undviker alla besvärliga frågor”

Publicerad: 26 januari 2012, 13:17

Filippa Reinfeldt.

Foto: Resumé.

Moderaternas hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm, Filippa Reinfeldt, undviker alla besvärliga frågor från journalister. Så har det varit under hennes fem år på posten. Hennes agerande är ett hot mot demokratin. Det skriver fem mediechefer i en debattartikel i DN i dag. Filippa Reinfeldt slår tillbaka.


Debattartikeln är undertecknad Jonna Sima, redaktör ETC Stockholm,  Eric Sundström, chefredaktör Dagens Arena, Jonas Cullberg, redaktör ETC Stockholm, Liv Beckström, chefredaktör Kommunalarbetaren, och Eric Rosén, nyhetschef Nyheter 24.

De lyfter bland annat fram Serafenhistorien och Carema-skandalen som exempel.

"Filippa Reinfeldts mediala tystnad är långt ifrån enbart ett arbetsmässigt problem för journalister. Medial granskning av politiker är grundläggande i en demokrati. En självklar del av den folkvaldes uppdrag är att vara tillgänglig för väljarna, direkt eller via medier. När det granskande uppdraget försvåras av att ledande politiker vägrar prata med oss journalister är det ett hot mot demokratin. Vi avkräver Filippa Reinfeldt svar på de frågor som vi och stockholmarna vill ställa om en hälso- och sjukvård som på kort tid har förändrats i grunden", skriver mediecheferna.

Filippa Reinfeldt slår tillbaka. Hon menar att hon står till förfogande, men att hon inte vill svara på frågor som inte rör hennes områden.

– Det här är en bild som Socialdemokrater har försökt sätta på mig i ungefär  fem års tid. Det spelar ingen roll hur många intervjuer jag ger, de säger  fortfarande samma sak, säger hon till Dagensmedia.se.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.