Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filminstitutet får medieräv som kommunikationschef

Publicerad: 4 december 2013, 13:59

Rebecka Ioannidis Lindberg.

Foto: Presssbild.

Rebecka Ioannidis Lindberg blir ny kommunikationschef på Svenska Filminstitutet. Hon kommer närmast från en liknande roll på Kulturhuset Stadsteatern. Hon har även tillbringat många år inom journalistiken i olika roller.


Ämnen i artikeln:

Anna SernerSvenska Filminstitutet

– Kombinationen av att ha arbetat i näringslivet, mitt journalistiska  arbete samt erfarenhet av att arbeta med kommunikation för ett komplext  public service-företag, Sveriges Radio, och ett kommunalt bolag,  Kulturhuset Stadsteatern, tror jag är av stort värde för Svenska  Filminstitutet. Jag har mycket att tillföra och mycket att lära, säger  Rebecka Ioannidis Lindberg i en kommentar.

Hon kommer närmast från en  roll som kommunikationschef på Kulturhuset Stadsteatern, där hon har  ansvarat för områden som alltifrån teater, dans, musik och litteratur  till konst/design och forum/debatt.

Rebecka Ioannidis Lindberg har  även arbetat som chefredaktör på Dagens Media mellan år 2000 till 2004  samt som krönikör för Dagens Nyheter och Upsala Nya Tidning.

Hon har också arbetat som föreläsare och moderator.
–  Det känns väldigt kul att Rebecka har tackat ja. Jag har följt hennes  karriär i de senaste 13 åren och hon har verkligen lyckats bygga en  väldigt intressant yrkeserfarenhet, säger Anna Serner, vd på Svenska  Filminstitutet i en kommentar.

Rebecka Ioannidis Lindberg har gått på Samhällsvetarlinjen vid Uppsala universitet och Poppius Journalistskola.

Hon tillträder sin nya tjänst i början av nästa år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.