Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filminstitutet satsar på porr

Publicerad: 21 april 2008, 15:18

Idag presenterar Svenska Filminstitutet hur mycket pengar de satsat på svensk film under första kvartalet. Bland annat har Måns Herngren och Jens Jonssons nya filmer fått 8 miljoner kronor var.


Den kanske mest udda filmen som får stöd är ”Dirty Diaries” en kortfilm av Mia Engberg. Syftet med filmen är att omdefiniera porren till att bli feministisk eller queer. Filmerna ska filmas med en mobilkamera. Och så finns det två regler till: Ingen får komma till skada under inspelningen och alla medverkande ska vara över 18 år.

För den idén har filmen fått ett produktionsstöd på 350 000 kronor. Ytterligare sex kortfilmer har beviljats stöd på mellan 300 000 och 400 000.

Under kvartalet har dessutom femton spelfilmer fått produktionsstöd på drygt 52 miljoner kronor. Mest pengar får Måns Herngrens nya film som ännu saknar titel, ”De rationella” med manus av Jens Jonsson och ”Fem i tolv” med Beata Gårdeler som regissör. De tre filmerna får 8 miljoner kronor var.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.