Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filter lanserar sin nya sajt

Publicerad: 16 november 2012, 07:33

Filter nya sajt.

Magasinet Filter har, som Resumé tidigare har avslöjat, gjort om sin sajt för att kunna vara mer dagsaktuella. I dag lanseras den.


Ämnen i artikeln:

Filter

Resumé kunde i början av oktober avslöja att Magasinet Filters skulle  göra en omgörning av sin sajt. Den följer förlagskollegan på Offside  förlag, fotbollstidningen Offside, som gjorde om sin webb i våras.

– Vi  har haft en väldigt lågmäld hemsida som mer har fungerat som kontaktyta  för läsarna. Den har inte fyllt någon funktion alls förutom att säga  att vi finns. Nu vill vi komplettera magasinet med en mer levande webb,  sa Filters chefredaktör Mattias Göransson till Resumé då.

Tanken är att den nya  sajten ska fungera som ett mer dagsaktuellt forum för debatt och Elin  Klemetz, som anställdes på tidningen i våras, kommer att ha ett extra  ansvar över webben.

– Anställningen av henne var en förberedelse för  denna satsning. Hon kommer att ha en given funktion att följa upp det vi  skriver om i magasinet och även bygga ut guidedelen i magasinets  bakvagn till att vara mer aktivt och fylligare på nätet, sa Mattias  Göransson.

I dag lanseras den nya sajten. I välkomstexten skriver man:

"Den främsta tanken med Filters hemsida är att eliminera det där tre  månader långa glappet mellan idé och färdig text. Här kan vi istället  tipsa om saker som händer om en vecka, en dag eller om några timmar."

 I "Guiden"-spalten till höger får man kortfattad information om  aktuella händelser, boksläpp, filmpremiärer och en massa annat, och i  huvudflödet kommer magasinet att bjuda på lite mer utförliga tips inom  kategorierna Läsning, Musik, Film & TV, Mat & Dryck samt  Glädjeämnen.

Utöver den tipsrelaterade verksamheten kommer Filter att följa upp  personer och händelser de har skrivit om i tidningen samt som sagt vara mer  delaktiga i samhällsdebatter.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Filter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.