Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filter publicerar Schibbye och Perssons bok

Publicerad: 23 november 2012, 09:46

Johan Persson och Martin Schibbye.

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu står det klart att Magasinet Filter får publicera Johan Perssons och Martin Schibbyes bok


Ämnen i artikeln:

FilterJohan PerssonMartin Schibbye

När frilansjournalisterna Johan Perssons och Martin Schibbyes kom hem till Sverige, efter att ha suttit fängslade i etiopiskt fängelse i 438 dagar, uttryckte de en önskan om att själva vilja skriva ner sin historia i   bokform.

En historia som alla svenska bokförlag började fajtas om.

– Det har kommit in ett anbud om dagen. Från både stora och mindre förlag. Det är lite överväldigande faktiskt, sa Anna Roxvall, kollega och kontaktperson till Johan Persson och Martin Schibbye, till Resumé då.

– De har inte tagit något beslut. De har ägnat så mycket tid nu åt att prata med folk och nu vill de komma tillbaka till att jobba. Det de har sagt är att de ska ha ett möte med Filter.

Nu står det klart att det blir just Magasinet Filter som får ge ut boken.

– Jag är väldigt glad över att Filter och vårt moderbolag Offside Press  nu har fått Johan och Martins förtroende att ge ut boken om deras  prövningar, med planerad utgivning sommaren 2013. Eftersom det här är en  berättelse jag råkar känna till ganska väl vågar jag utlova något  alldeles extra, skriver Mattias Göransson på Filters hemsida.

De svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye satt  fängslade i Etiopien i 438 dagar innan de benådades och kunde återvända  till Sverige.

Utgivningen av boken om journalisternas tid i etiopiskt fängelse är planerad till sommaren 2013.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.