Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filter satsar på webben

Publicerad: 1 oktober 2012, 07:59

Filter satsar på webben för att kunna bli mer dagsaktuella och komplettera magasinet.
– Behovet av en levande hemsida har aldrig varit mer tydligt, säger Filters chefredaktör Mattias Göransson.


Ämnen i artikeln:

Filter

Magasinet Filters make over av sin sajt följer förlagskollegan på Offside förlag, fotbollstidningen Offside, som gjorde om sin webb i våras.

– Vi har haft en väldigt lågmäld hemsida som mer har fungerat som  kontaktyta för läsarna. Den har inte fyllt någon funktion alls förutom  att säga att vi finns. Nu vill vi komplettera magasinet med en mer  levande webb, säger Filters chefredaktör Mattias Göransson.

Tanken är att den nya sajten ska fungera som ett mer dagsaktuellt forum för debatt.

– I år har det blivit uppenbart att det hade varit bra med en mer  levande sajt då vi har befunnit oss i debattens centrum både när det  gäller Quick-historien och med Martin Schibbye och Johan Persson.

– Vi har varit tvungna att kommentera de debatterna genom andra medier  eftersom vi ger ut vår tidning varannan månad och inte kan vara  dagsaktuella där. Behovet av en levande hemsida har aldrig varit mer  tydligt.

Filter kommer inte att anställa fler personer, utan Elin Klemetz som  anställdes i våras kommer att ha ett extra ansvar över webben.

– Anställningen av henne var en förberedelse för denna satsning. Hon  kommer att ha en given funktion att följa upp det vi skriver om i  magasinet och även bygga ut guidedelen i magasinets bakvagn till att  vara mer aktivt och fylligare på nätet.

Dock kommer Filter inte börja lägga ut tidningen på nätet.

– Våra kärnvärden  fungerar inte på nätet. Webben ska ses som ett komplement till  magasinet, säger Mattias Göransson.

I samband med att den nya sajten lanseras den 16 november så kommer  Filter även börja med event på Pustervik i Göteborg där läsarna efter  varje nytt nummer bjuds in till debatt och där de kan träffa personer  som är omskrivna i magasinet.

Har du träffat Martin Schibbye och Johan Persson och diskuterat reportaget de ska publicera hos er?
 – Vi träffades förra veckan och det var jävligt skönt att träffa dem  under mer civilserade former än i en rättegångssal. Vi hade en jättebra  återträff och vi vill givetsvis ta hand om deras historia, men inget är  bestämt än, säger Mattias Göransson.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Filter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.