Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Filterjournalisten till attack mot Mattsson och Helin

Publicerad: 10 april 2014, 07:51

Thomas Mattsson och Jan Helin.

Foto: Björn Elgstrand.

Bråket mellan författaren Sigge Eklund och magasinet Filter fortsätter. Nu reagerar reportageförfattaren Marcus Joons på att Expressens chefredaktör Thomas Mattsson och Aftonbladets chefredaktör Jan Helin "beter sig ansvarslöst" när de pratar om händelsen i sin podcast.


Ämnen i artikeln:

FilterThomas MattssonSigge EklundJan Helin

Under de senaste veckorna har turerna i bråket varit många, men började med ett reportage om Sigge Eklund, hans familj och narcissismen det i det senaste numret av Filter.  

Sedan har replikerna gått varma mellan Filters chefredaktör Mattias Göransson och Sigge Eklund, medan Marcus Joons valt att inte uttala sig.  

I förra avsnittet av chefredaktörernas podcast pratade de om bråket. I samband med det uppgav de också att Sigge Eklund är producent för podcasten.  

Nu skriver Marcus Joons i Aftonbladet Kultur att Thomas Mattsson och Jan Helin beter sig ansvarslöst.  

"Jag undrar hur det står till med källkritiken - för att inte säga jävigheten - när chefredaktörerna för Sveriges två största kvällstidningar väljer att sprida Sigge Eklunds version av den senaste veckans händelser mellan Sigge och Filter/mig vidare", skriver han.  

Marcus Joons ställer sig frågan vad en podcast har för ansvar och vilka publicistiska riktlinjer man ska förhålla sig till i sändningar.  

Jan Helin svarar:  

"I podden diskuterades inte Marcus Joons reportage. Ej heller värderades kritiken mot själva reportaget. Det jag kritiserade var hur ansvarig utgivare av Filter hanterat Sigge Eklunds klagomål. Att som utgivare avfärda kritik från en person som ställt upp på en intervju genom att recensera honom som någon med "en väldigt skruvad självbild" är anmärkningsvärt."

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.