onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Final i På Spåret ikväll – alla är journalister

Publicerad: 3 mars 2017, 13:45

Foto: Faksimil

I kvällens final av På spåret är det idel journalister i startfältet. Finalisten Kristin Lundell berättar om nervositet och varför journalister väljer att ställa upp i tävlingen.

Ämnen i artikeln:

På SpåretKristin Lundell

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I den aktuella säsongen av På spåret, som får sin upplösning senare ikväll, var hela 50 procent av deltagarna journalister eller medieprofiler. Bland finalisterna dominerar gruppen helt. I den ena buren hittar vi radioprataren Kalle Lind och journalisten Isobel Hadley-Kamptz, i den andra journalisten Kristin Lundell och kulturskribenten Johan Hilton.

Varför tror du att det är så journalisttätt i På Spåret?
På ett sätt kan jag förstå det, det är ju som att sitta med byxorna nere framför hela svenska folket. Det kanske bara är journalister som har den nivån av idioti, självhat och en smula narcissism? Jag var själv livrädd för att ställa upp. Eftersom jag jobbar som frilans trodde jag att det inte skulle bli ett enda uppdrag till om jag gjorde bort mig, skrattar Kristin Lundell.

Lundell tror samtidigt att det kan vara svårt att hitta en bredd när det gäller deltagarna.

– För att vara Sveriges största frågeprogram kanske deltagarna kommer från ett lite väl smalt fält. Anne-Lie Rydé och Göran Hägglund är väl de enda riktigt kända. Samtidigt är det lätt att sitta och klaga på snedfördelning, det är nog ganska tufft att få ihop deltagarna.

Snackas det mycket om att vara med i På Spåret? Det måste ju ändå vara en av de största fjädrarna man kan ha i hatten i mediesverige.

Jag jobbar ju inte på någon redaktion men det är många som hört av sig, alla har varit väldigt snälla och peppande.

Lundell och Hilton kände varandra väl redan innan tävlingen satte igång, kontakten mellan dem under tävlingens lopp var stundtals intensiv.

Hur nervösa var ni innan kvällens finalprogram spelades in?
Väldigt. Man vill ju inte förnedras när man sitter där. Johan var dock förvånansvärt lugn. Vi känner oss lite som den där australiensiska skridskoåkaren som vann OS-guld efter att alla framför honom ramlat,

Kommer ni sitta bänkade framför kvällens program?
Jag och Johan ska faktiskt gå ut och käka. Det är alltid så hemskt att se sig själv, man blir så otroligt irriterad över de frågor man missar. Jag har sett några av de tidigare programmen och nästan glömt bort svaret på vissa resor. Då har jag suttit där som ett frågetecken.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev