Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Finansborgarrådet vill att SVT och SR flyttar

Publicerad: 18 oktober 2012, 07:18

Foto: Andreas Elgstrand.

Stockholms finansborgarråd Sten Nordin vill bygga studentbostäder på Gärdet där SVT och SR huserar och uppmanar nu dem att flytta till Värtan, skriver han i en debattartikel i Dagens Nyheter.


Ämnen i artikeln:

SVTSten Nordin

Resumé skrev för några veckor sedan att SVT planerar att sälja  kontorhuset och flytta in all verksamhet i Tv-huset, som ligger på samma  tomt som Sveriges Radios hus och där alla studior ligger. Orsaken är  att SVT de senaste åren har minskat sin personal och i dag är 2 070  anställda.

Man vill skapa ett mediehus och tar inspiration av mediehuset  MediaCityUK i Manchester där BBC, ITV, Coronation Street, SIS och  University of Salford samsas. Man besöker även Schibstedhuset i  Stockholm, där SvD och Aftonbladet, liksom Microsoft, sitter.

Det är dessa uppgifter som Stockholms finansborgarråd Sten Nordin (M) tar fasta på när han i en debattartikel i DN skriver:

"Sverige Television offentliggjorde i tisdags (9 oktober 2012) att de  flyttar ut ur ett av sina två hus på Gärdet. Detta öppnar för nya  möjligheter för både bostäder och studentlägenheter i området. SVT säger  att de nu tittar på hur BBC i London framgångsrikt skapat ett mediehus  där de delar lokaler med andra aktörer inom mediebranschen. I Stockholm  finns det i dag ett mediekluster i Värtan som vuxit fram under åren. En  flytt av både SVT och Sveriges Radio till Värtan skulle innebära ett  stort lyft för Stockholms nya och framväxande mediekluster. Där finns  möjligheterna för SVT och SR att uppnå liknande framgångar som BBC:s i  London."

Han menar vidare att en flytt av SVT och SR skulle öppna för  uppskattningsvis 500–700 nya bostäder på den mark de befinner sig på i  dag.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

SVTSten Nordin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.