Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Finansexperter in i Stampens styrelse

Publicerad: 30 juni 2014, 09:35

Stefan Johnsson.

Foto: Volvo.

Som Resumé tidigare avslöjat får Tomas Brunegård lämna sitt uppdrag som styrelseordförande i Stampen. Det framkom vid bolagsstämman idag. och det är inte bara klart att ägaren Peter Hjörne går in som ny styrelseordförande efter Tomas Brunegård. Stampen plockar också in en rad finansexperter i sin styrelse för att förbättra koncernens lönsamhet.


Ämnen i artikeln:

VolvoPeter HjörneStampen

Stefan Johnsson är ny ledamot i Stampens styrelse. Han har en bred finansiell bakgrund och har haft ledande befattningar inom Volvo-koncernen sedan 1994.

Han har bland annat varit vd för Volvo Group Finance och även jobbat som ekonomi och finansansvarig för hela koncernen.

Han lämnade Volvo år 2012 och arbetar som finansiell rådgivare inom en rad styrelse – ordförande i Bil Sweden, vice ordförande i Chalmersstiftelsen och vice ordförande i fullmäktige för Skandia.

Tore Bertilsson är ytterligare ett tillskott till styrelsen. Han har varit i SKF:s koncernledning i 25 år, varav nära 10 år som vice vd och 18 år som finanschef på koncernnivå. Han har också varit chef för storföretags- och utlandsrörelsen på SEB, där han tillbringade tolv år.

Tore Bertilsson gick i pension från SKF i höstas och är numera ledamot i bolag som INGKA Holding B.V. (IKEA-koncernen), Gunnebo AB, JCE Group AB och även ordförande i PRI Pensionsgaranti.

- Dessa nya styrelseledamöter har den finansiella kompetens som koncernen behöver i dagens situation, säger Peter Hjörne.

Stampens nya styrelse består av, förutom Stefan Johnsson och Tore Bertilsson, Peter Hjörne, Josefin Hjörne, Lennart Hörling och Helena Levander samt tillkommande representanter från personalen.

Margita Björklund, Lottie Svedenstedt, Jack Forsgren och Sven-Olof Bodenfors lämnar styrelsen.

- Genom sina olika erfarenheter och kompetenser har de alla under lång tid betytt mycket för bolaget och jag är djupt tacksam mot dem för deras engagemang och för deras stora och betydelsefulla insatser, säger Peter Hjörne.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

VolvoPeter HjörneStampen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.