Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fingerprint överväger stämning av Cision

Publicerad: 22 oktober 2013, 13:04

Johan Carlström, vd Fingerprint Cards.

Foto: Pressbild.

För ett par veckor sedan gick det ut ett falskt pressmeddelande om att Samsung köper Fingerprint Cards för 4,2 miljarder kronor. Pressmeddelandet skapade kaos på börsen. Cisions vd Magnus Thell uppgav att man omedelbart skulle förändra rutinerna. Fingerprints vd, Johan Carlström, överväger nu att stämma Cision.


Ämnen i artikeln:

Johan CarlströmMagnus ThellSamsungCision

Fingerprint Cards vd Johan Carlström berättade nyligen för GP hur  bolagets styrelse och jurister har börjat titta på hur man ska hantera  den skada som bolaget har råkat ut på grund av det falska  pressmeddelandet.

Han menade bland annat det handlar om renommé–, goodwill– och varumärkesskador, enligt GP.

Johan  Carlström uppger nu till SvD att det kan aktuellt med en juridisk  process mot Cision.

Han anser att Cision har agerat vårdslöst när  företaget skickade ut pressmeddelandet med falska uppgifter.
– Alternativet är att de har grovt undermåliga rutiner, och då är det ännu värre, säger Johan Carlström till Svenska Dagbladet

Cision  ringde bland annat Johan Carlström på hans vanliga nummer, men fick  inget svar och ringde i stället det falska vd-numret på pressmeddelandet  för att kontrollera affären.

Då Resumé talade med Cisons vd Magnus  Thell meddelade han att bolaget har en ”manuell aspekt gentemot kunden i  vår hantering av pressreleaser. Så det är inte så konstigt att  bedragaren har ringt till oss.”

En rad utredningar pågår om händelsen, bland annat hos Ekobrottsmyndigheten.

Det  har senare också visat sig att bedragaren har använt id-kapning för att  kunna använda domänen fingerprintcards.se, som användes vid bluffen –  personen som ägde domänen satt i fängelse.

Fingerprint Cards kurs hann öka med 50 procent innan aktien handelsstoppades.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.