Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Finns inget annat faktafel än bostadsrätten”

Publicerad: 27 september 2013, 09:43

Hanne Kjöller avvisar stora delar av kritiken mot hennes bok.

Hanne Kjöller slår nu tillbaka mot kritiken. Enligt henne finns det inga fler faktakafel i boken än bostadsrätten.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonHanne KjöllerGellert Tamas

I boken ”En halv sanning är också en lögn”, som handlar om journalisters faktafel, skriver Hanne Kjöller felaktigt att den cancerdrabbade krögaren Erik Videgård, som inte fick sjukpenning, ägde en bostadsrätt värd 12,5 miljoner.

Hanne Kjöller, som nu är på Bokmässan, har erkänt felet och bett om ursäkt för det. I övrigt menar hon att det henne veterligen inte finns fler faktafel i boken, skriver Aftonbladet i dag.

Janne Josefsson har anklagat Kjöller för felaktigheter om Uppdrag Gransking. Men det viftar hon bort.

– Janne Josefsson har ingenting på fötterna, säger Kjöller till Aftonbladet.

Under debatten på Bokmässan i morgon kommer Hanne Kjöller att möta Uppdrag  Gransknings chef Nils Hanson. Hanne Kjöller, som i veckans inte kunde medverka i SVT:s Debatt på grund av en begravning, säger att hon kan tänka sig att ställa upp i programmet  nästa vecka och möta Janne Josefsson där.

SR menar att det finns flera faktafel om dokumentären ”Den fastspända flickan”.

– Jag vill jättegärna möta dem i en debatt i radion och diskutera vad jag har skrivit och deras syn på det, säger Hanne Kjöller till Atonbladet.

Vad gäller Gellert Tamas kritik om felaktigheter i hennes DN-ledare om Husby säger hon att Tamas har ett hämndbegär gentemot henne.

– Det är gammal skåpmat. Han är sur på mig för att jag visade hur han manipulerade i sin film om de apatiska barnen, säger Hanne Kjöller till Aftonbladet.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.