Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag09.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Media

”Finns mycket kvar att göra”

Publicerad: 25 Mars 2015, 12:31

Lars Dahmén.

Foto: Emma Larsson/Sydsvenskan.

UPPDATERAD Tidigare i dag stod det klart att Lars Dahmén lämnar uppdraget som vd för HD-Sydsvenskan för att bli vd över Bonnier Magazines och Bonnier Tidskrifter. Nu berättar han själv om tiden på tidningen. – Jag är stolt över det vi gjort, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménHD-SydsvenskanPontus Bodelsson

Lars Dahmén började på Sydsvenskan 2011. I april i fjol köpte Sydsvenskan Helsingborgs Dagblad och blev sedan HD-Sydsvenskan. Från och med årsskiftet 2015-2016 tar Lars Dahmén över Michael Cordsens jobb som chef för Bonnier Magazines. Den 1 augusti tar han över som vd för svenska Bonnier Tidskrifter, där han efterträder Mats Carleson. I sommar avgår Lars Dahmén som vd på HD-Sydsvenskan och efterträds av Pontus Bodelsson som var vd på HD mellan 2011-2014.

Michael Cordsen var förutom affärsområdeschef för Bonnier Magazines också landschef i Danmark. Den rollen är det enligt Lars Dahmén ännu inte klart vem som tar över.

– Hur det blir i Danmark får i se. Det får vi kommunicera sen, säger han till Resumé.

Men står det klart att eller om någon tar över den rollen?
– Det är inte min sak att kommentera nu.

Vi har tidigare skrivit att Bonnier Tidskrifter är till salu. Kan du bekräfta det?
– Absolut inte. Det läste jag också hos er men det har jag inte hört talas om i övrigt.

Frågor kring det nya uppdraget vill Lars Dahmén inte kommentera, eftersom han "måste sätta sig in i arbetet först". Själva rekryteringsprocessen säger han har gått snabbt.

Hur upplever du att det är sluta på HD-Sydsvenskan?
– Det är som alltid kluvet. Jag tycker att vi har åstadkommit fantastiskt mycket under min tid. Vi har genomfört en stor förändring i en för media tuff tid. Vi har jobbat mycket hårt med digitaliseringen och lyckats etablera oss i nya kanaler och få nya intäktskällor, säger Lars Dahmén.

Som exempel tar han upp att när han började var smarttelefonen inte alls lika stark som i dag.

Ni har gjort stora personalneddragningar under den här tiden. Hur har du upplevt det?
– Det är tufft att göra en sådan här stor förändring, men vi har varit tvungna för att anpassa oss till en värld som förändrar sig snabbt. Det här är en jättejobbig tid för alla, men jag tror att få skulle säga att vi skulle gjort det på något annat sätt. Det är klart att enstaka beslut kan diskuteras, men överlag har vi förändrat oss snabbt och gått åt rätt håll.

Hur ser framtiden ut för HD-Sydsvenskan?
– Utmaningarna kommer att fortsätta med att anpassa sig efter ett medieklimat som kommer att utvecklas vidare. Vi behöver slå vakt om traditionella kanaler men samtidigt satsa kraft på nya. Vi behöver fortsätta satsa på digital journalistik och sidosajter som näringslivssajter som 8till5. Men det är jag övertygad om att Pontus Bodelsson kommer att klara bra.

Är du nöjd över den här tiden?
– Jag är nöjd i bemärkelsen att jag är stolt över det vi gjort – men samtidigt går det inte att slå sig till ro och tro att man är färdig. Det kommer fortsättningsvis finnas mycket kvar att göra.

Som nya nedskärningar?
– Inte nödvändigtvis, men det får den nya ledningen avgöra i så fall. Det är bara att titta sig omkring i omvärlden så förstår man att vi måste fortsätta med förändringen och anpassa oss efter vad läsarna vill ha.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.