Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Firman Boys får UG att vidta säkerhetsåtgärder

Publicerad: 10 april 2013, 06:14

Foto: Från Uppdrag Gransknings program.

Uppdrag Granskning har tittat på AIK:s hårda supportergrupp Firman Boys under ett par månader. Inför kvällens granskning har man tvingats vidta säkerhetsåtgärder: – Det händer att medarbetare blir hotade, men det är inte vanligt, säger Nils Hanson som är ansvarig utgivare för programmet.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningNils HansonAIK

Uppdrag Granskning har fått tag hemligt material från Firman Boys –  AIK:s hårdföra supportergrupp med mer än 20 år på nacken.  Materialet  visar hur supportergruppen har lyckats infiltrera AIK genom att få in  sina egna i styrelsen.

Kvällens program visar också att firman samarbetar med Hells Angels, enligt DN.

Nils Hanson uppger att Uppdrag Granskning vidtar de mått och steg som krävs för att hålla god säkerhet.

–  Det är avhängigt av vilken typ av jobb man gör, vilka krafter man  utmanar. Ibland kan man, utan att kanske vara förberedd på det, hamna i  kriminella kretsar, säger han till DN.

Programmet visar  också att en av AIK:s ungdomstränare är medlem i Firman. Reaktionen  låter inte vänta på sig från Johan Segui, ordförande för AIK Fotboll:

– Visar det sig att han är medlem i Firman Boys då är hans tid som ungdomstränare över i AIK, säger han till Uppdrag Granskning.

Uppdrag  Granskning har även fått tag i ett hemligt sms från ungdomsledaren, som  under pseudonymen Johan Höglund har skrivit boken En av grabbarna.
Han var också drivande att få in medlemmar i AIK:s styrelse.
Så här lyder sms:et:

"Årsmötet  är avklarat. Allt gick enligt beräkningarna. Nu kommer det bli väldigt  svårt för ordföranden och bihang att ta ett enda beslut bakom vår rygg."

Nils Hanson uppger ändå att det för närvarande inte finns några direkt hot från Firman Boys, enligt DN.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.