Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Firman Boys tackar Josefsson

Publicerad: 11 april 2013, 06:05

Uppdrag Granskning med Janne Josefsson i spetsen kunde igår avslöja hur medlemmar i AIK:s hårdföra supportergrupp Firman Boys tagit sig ända in i klubbens styrelse. Firman Boys valde att inte medverka i programmet, men i ett öppet brev tackar man nu Janne Josefsson för granskningen.


Ämnen i artikeln:

Janne JosefssonUppdrag GranskningAIK

"Vi gläds även över att SVT och UG sannolikt hjälpt oss med  nyrekryteringen av nya engagerade AIK-supportrar och medlemmar för många  år framåt.", skriver Firman Boys på den egna hemsidan Sverigescenen.

Uppdrag  Granskning visade inte bara hur supportergruppen lyckats infiltrera  AIK:s styrelserum, utan också hur man styr sådant som  kontraktsförlängningar av spelare.

Programmet visade också att  idrottsklubbarnas firmor kanske är mer intresserade av att slåss än att  titta på fotboll.

I programmet framgick också hur oskyldiga kommit  vägen i samband med uppgörelser mellan Firman Boys och Hammarbys Firma  KGB.

Janne Josefsson intervjuade också AIK:s  ordförande Johan Segui. Han har inte bara ett tidigare förflutet som  ledare för AIK:s Black Army, utan har också varit talesman för det  kriminella nätverket Hells Angels.

Johan Segui bedyrade att man inte låter  representanter från Firman Boys påverka AIK:s övriga verksamhet.

DN har idag en 15-frågorsintervju med Johan Segui om hur han ser på Uppdrag Gransknings program.

Johan  Segui menar bland annat att Uppdrag Granskning måste lägga korten på  bordet och redovisa vilka styrelsemedlemmar som i så fall rapporter  direkt från styrelsen till Firman.

På frågan om hur trovärdig Johan Segui är med tanke på att hans tidigare kopplingar till Hells Angels blir svaret:
"Trovärdighet  är vad du gör den till. Jag kan ta avstånd från hundra saker, det är  mina handlingar som i slutändan gör avtryck. Hells Angels är en del av  mitt liv, en del av min historia, men det är inte jag i dag."

Han hävdar också att den ungdomstränare som pekats ut som medlem i Firman Boys inte är medlem där idag:
"Den  frågan har vi ställt och naturligtvis dubbelkontrollerar vi hans  uppgifter. Jag vill ju inte stå med byxorna nere.", säger han till DN.

Uppdrag  Granskning vidtog också säkerhetsåtgärder inför visningen av  programmet, men med tanke på att Firman Boys nu tackar Uppdrag  Granskning med Janne Josefsson i spetsen verkar det ha varit helt i  onödan.

"Den påverkan denna typ av hårdvinklade sensationsprogram  har på unga killar kan inte nog betonas. För detta tackar vi Dig  "Janne", skriver Firman Boys i sitt öppna brev.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.