Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Flattr får in 14 miljoner

Publicerad: 14 februari 2012, 12:28

Peter Sunde.

Foto: Pressbild.

Innehåll på nätet ska åter få ett ekonomiskt värde. Det vill Pirate Bays förre talesperson Peter Sunde med sitt nya bolag Flattr. Mikrobetalningstjänsten värderas nu till 88 miljoner kronor efter att riskkapitalister investerat 14 miljoner kronor i bolaget, uppger Rapidus.


Med The Pirate Bay gick han i bräschen för gratis fildelning. Nu satsar Peter    Sunde i stället på en tjänst som ska göra att upphovsmännen får betalt. Mikrobetalningstjänsten Flattr värderas nu till 88 miljoner kronor sedan britten Federico Pirzio-Biroli och Passion Capital pumpat in 14 miljoner kronor i bolaget.

– Vi är relativt ensamma med den här produkten och det har snarast  handlat om att hitta rätt personer att jobba med. Nu har växt till tio  anställda och framöver kommer vi integrera Flattr i fler sociala  tjänster likt SoundCloud som sprider innehåll på nätet, säger Flattr:s vd Linus Olsson till  Rapidus.

Peter Sunde har för sin tid i Pirate Bay dömts till åtta månaders fängelse för medhjälp till upphovsrättintrång, med ett solidariskt skadestånd på 46 miljoner kronor.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.