Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fler företag flyr Zytomierska

Publicerad: 8 november 2012, 12:04

Foto: Pressbils/Resumé.

UPPDATERAD. Det är inte bara McDonalds som tydligt väljer att ta avstånd från Katrin Zytomierskas hånande bloggpost om sats reklam. Nu väljer även fackförbundet Unionen, teleoperatören 3 och nätbutiken Lekmer.se att riva upp samarbetet med profilen.


Ämnen i artikeln:

Katrin Zytomierska

Resumé har tidigare rapporterat om kritikstrormen mot Finest-bloggaren Katrin Zytomierska. Det var i måndags som hon gick till ett hårt och raljant angrepp mot gymkedjan Sats reklamfotografier.

Här är ett utdrag från bloggposten:

"Fy fan vad pinsamt att marknadsföra det här resultatet på en tjej som tränat i 13 år" och "Vem fan i helvete vill identifiera sig med det här? Vill någon se ut så här?".

Hennes text skapade en våg av kritik i sociala medier. Tidigare i dag stod det klart att McDonalds avbryter samarbetet med bloggportalen Finest där Katrin Zytomierska figurerar. Detta efter ett kritiskt inlägg från en privatperson på Facebook.

Nu väljer fler annonsörer att gå samma väg. Fackförbundet Unionen har rivit upp samarbetet och dragit tillbaka annonseringen från Finest.

Så här skriver fackförbundet på sin hemsida:

"Zytomierskas bloggpost har ett innehåll som vi verkligen inte vill förknippas med. Vi har haft annonser på ett nätverk som i sin tur annonserar på finest.se. Sajten har redaktionellt material samt även användargenererat material såsom bloggar. Katarina Zytomierska är en av de som bloggar. Vi annonserar alltså inte på hennes blogg, men i förlängningen på sajten där den – och mycket annat – publiceras."


Näthandelskedjan Lekmer bryter bloggsamarbetet med Katrin Zytomierska. Detta efter ett kritiskt inlägg mot samarbetet på företagets Facebooksida.

Så här skrev privatpersonen i går kväll:

"Jag har förstått att ni samarbetar med Katrin Zytomierska. Hennes sjuka kroppsideal och hätska uttalanden om människor hon inte anser duger, tar jag kraftigt avstånd ifrån. Och ni borde göra detsamma. Tills dess handlar jag inte hos er. Och informerar mina fyra barns vänner och föräldrar att inte heller göra det."

Lekmer svarade efter sex timmar och meddelade att bloggsamarbetet med Katrin Zytomierska nu är avslutat:

"Lekmer tar precis som du avstånd från Katrins uttalanden om kroppsideal och uttalanden om människor som inte anses duga. Det rimmar inte med vad Lekmer står för. Det kan vi lova.
...
Samarbetet med Katrin är avslutat."

UPPDATERING:

Efter Resumés avslöjande att förutom McDonalds så avbryter även Unionen och Lekmer sitt samarbete med Katrin Zytomierska, så hör också 3 av sig med följande mejl:

"Vill bara informera om att vi beslutat att vi inte  längre annonserar på Katrin Zytomierskas blog eftersom de värderingar  hon ger uttryck för inte är något vi vill associeras med.

Vi fortsätter dock vårt samarbete med Finest.se och de andra bloggarna där."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Katrin Zytomierska

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.