onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fler reportrar lämnar Dagens Samhälle

Publicerad: 28 december 2015, 15:39

Pelle Bouveng och Maria Ottosson lämnar Dagens Samhälle efter en överenskommelse med arbetsgivaren. Precis som Thord Eriksson lämnar de tidningen efter att öppet ha kritiserat chefredaktören Mats Edman.

Ämnen i artikeln:

JournalistenMats EdmanDagens Samhälle

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om hur Dagens Samhälles reporter Thord Eriksson stängdes av från tidningen efter att han uttalat sig kritiskt om Mats Edmans ledarskap i Journalisten. Han lämnade sedan tidningen efter en uppgörelse med arbetsgivaren.

I samband med Thord Erikssons avstängning gick även Maria Ottoson och Pelle Bouveng ut och kritiserade Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman i Journalisten. Nu lämnar båda tidningen.

"En överenskommelse har träffats om att Pelle och Maria slutar men att bägge är arbetsbefriade under uppsägningstiden" står det i ett mejl från Dagens Samhälles personalchef, som gått ut internt och som Dagens Media och Journalisten har tagit del av.

Följaktligen har tre journalister som varit öppet kritiska mot situationen på Dagens Samhälle slutat.

Resumé har sökt Mats Edman för en kommentar utan framgång.

Till Journalisten har han tidigare kommenterat kritiken från Pelle Bouveng och Maria Ottosson i ett mejl:

"Självfallet får man kritisera mig på jobbet och i medierna. Detta har absolut inget samband med Journalistens artiklar."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev