Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Fler reportrar lämnar Dagens Samhälle

Publicerad: 28 december 2015, 15:39

Pelle Bouveng och Maria Ottosson lämnar Dagens Samhälle efter en överenskommelse med arbetsgivaren. Precis som Thord Eriksson lämnar de tidningen efter att öppet ha kritiserat chefredaktören Mats Edman.


Ämnen i artikeln:

JournalistenMats EdmanDagens Samhälle

Resumé har tidigare rapporterat om hur Dagens Samhälles reporter Thord Eriksson stängdes av från tidningen efter att han uttalat sig kritiskt om Mats Edmans ledarskap i Journalisten. Han lämnade sedan tidningen efter en uppgörelse med arbetsgivaren.

I samband med Thord Erikssons avstängning gick även Maria Ottoson och Pelle Bouveng ut och kritiserade Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman i Journalisten. Nu lämnar båda tidningen.

"En överenskommelse har träffats om att Pelle och Maria slutar men att bägge är arbetsbefriade under uppsägningstiden" står det i ett mejl från Dagens Samhälles personalchef, som gått ut internt och som Dagens Media och Journalisten har tagit del av.

Följaktligen har tre journalister som varit öppet kritiska mot situationen på Dagens Samhälle slutat.

Resumé har sökt Mats Edman för en kommentar utan framgång.

Till Journalisten har han tidigare kommenterat kritiken från Pelle Bouveng och Maria Ottosson i ett mejl:

"Självfallet får man kritisera mig på jobbet och i medierna. Detta har absolut inget samband med Journalistens artiklar."

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.